Лайм

Чим вивести бруд із кросівок, щоб не прати їх повністю: прості лайфхаки

Точкове чищення впорається з плямами

Часте прання кросівок у пральній машині може негативно позначитися на їхній цілісності та амортизації підошви (здатності поглинати удари та вібрацію під час ходьби чи бігу). Саме тому кросівки рекомендується прати вручну, а точкове чищення є для них найбільш щадним. Розповідаємо, як вивести плями на кросівках, щоби їх не зіпсувати.

Фото: Getty Images

Сода та оцет

Такий спосіб найкраще підходить для кросівок із нейлонової сітки, які часто носять бігуни. Дихаючий матеріал збирає бруд і пил, тому для чищення такого взуття рекомендується спочатку використати суху щітку, а потім змішати харчову соду та оцет у співвідношенні 1:1 і нанести на пляму приблизно на 15 хвилин. Акуратно потріть забруднення протягом хвилини або двох, після чого очистіть вологою м'якою ганчіркою. Дайте взуттю висохнути на повітрі.

Засіб для миття посуду

Використовуйте його для очищення кросівок із синтетичної та натуральної шкіри. Намочіть ганчірку у теплій воді з м'яким мийним засобом для посуду та протріть брудні ділянки. Потім потріть їх м'якою зубною щіткою і ще раз скористайтеся вологою ганчіркою, щоб видалити залишки піни.

Меламінова губка

Якщо ваші кросівки білого кольору, скористайтеся губкою з меламінової піни. Намочіть її і витріть брудні ділянки взуття. Використовуйте цей засіб тільки на білому взутті, щоб не стерти інший колір.

Фото: Getty Images

Сода та вода

Проста паста для чищення з харчової соди та теплої води у співвідношенні 1:1 ідеально підходить для полотняних кросівок та кед. Занурте зубну щітку в суміш і потріть пляму. Дайте соді висохнути на поверхні взуття, а потім зітріть її затверділі шматочки вологою тканиною.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати