Лайм

Як правильно прати кросівки в машинці та як їх висушити, щоб не зіпсувати: 10 порад

Дотримуючись простого алгоритму дій, можна швидко очистити їх

Багато хто з нас полюбляють літо за те, що можна урізноманітнити один образ різним взуттям та аксесуарами. Наприклад, з сукнею можна одягнути і босоніжки, туфлі, і навіть спортивні кеди. І якщо ви знаєте, що робити, якщо білі кросівки пожовтіли, візьміть собі на замітку кілька простих лайфхаків, як потрібно правильно прати кросівки у пральній машинці. theLime ділиться з вами простими порадами, як це зробити.

Фото: pinterest.com

Як прати кросівки у пральній машині автомат?

1. Оглядаємо кросівки з усіх боків. Якщо на них є різний декор (блискавки, липучки, стрази, аплікації з каменів, приклеєні світловідбивачі тощо) або кросівки вже надірвані (з них стирчать нитки, поролон, шкіряні вставки), їх краще не прати в машинці, так як це може зіпсувати її. Наприклад, світловідбивачі можуть відклеїтися, а поролон вилізти і застрягти десь у фільтрі чи насосі.

2. Перед тим, як покласти кросівки в машинку, необхідно помити їхню підошву: видалити дрібні камінці, бруд і пісок. Це можна зробити за допомогою підручних засобів, наприклад, ватної палички або спиці.

3. Перед пранням також необхідно вийняти устілки з кросівок та шнурки. Ці елементи можна випрати вручну, замочивши попередньо в мильному розчині, або ж відправити в пральну машинку разом із кросівками.

4. Бажано купити спеціальні мішки для прання та прати кожен кросівок у ньому – це необхідно для того, щоб дрібні деталі, які можуть у процесі відірватися, не потрапили в барабан чи інший відсік пральної машини.

5. Разом із кросівками в барабан кладемо кілька старих рушників – це зменшить їх биття об барабан та вібрацію пральної машини загалом.

6. За один раз краще випрати одну, максимум дві пари кросівок, щоб не перевантажувати машинку.

7. Вибираємо програму для прання – найкраще підійде делікатний режим за 30-40°С. Обов'язково відключаємо віджимання, щоб не пошкодити машину.

8. Засипаємо звичайну порцію прального порошку або наливаємо рідкий миючий засіб, натискаємо кнопку "Старт" і чекаємо, доки машинка випере.

Як висушити кросівки після прання?

1. Влітку викладаємо кросівки на підвіконня або підвішуємо за шнурки на балконі та сушимо під прямим сонячним промінням.

2. Взимку кросівки можна висушити на батареї. Для цього спочатку набиваємо всередину папір чи газети, щоб вони у процесі сушіння не деформувалися. Батарею застилаємо ганчірками і ставимо на неї взуття, періодично перевертаючи його з одного боку на інший.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати