Лайм

Що робити, якщо ноутбук не вмикається: 4 дії, які можуть вирішити проблему

Як відновити роботу пристрою в домашніх умовах

У сучасному світі складно уявити життя без наявності в ньому персонального комп'ютера або ноутбука, тому з проблемою поломки пристрою напевно стикався кожен. Найчастіше девайс виходить з ладу в непідходящий момент, коли до цього зовсім не готовий. Найпоширеніша проблема - не включається ноутбук. Якщо причина полягає в перегріві лептопа, то скористайтеся простими порадами щодо його охолодження. Якщо несправність в іншому - спробуйте інші методи, які можуть допомогти відновити роботу пристрою.

Фото: pixabay.com

Підключіть кабель живлення

Якщо ваш ноутбук працює тільки від батареї, іноді підключення його до мережі живлення може вирішити цю проблему. Переконайтеся, що шнур адаптера надійно під'єднано з обох боків. Якщо ноутбук працює з підключеним адаптером, батарея розряджена або несправна. Якщо ні - це може бути причиною несправного кабелю (перебитого дроту, розбитого роз'єму і т.д.). Надійний спосіб переконатися в цьому - роздобути такий самий блок живлення, тільки в робочому стані.

Відключіть від док-станції

Якщо у вашому ноутбуці використовується док-станція, відключіть її та спробуйте підключити шнур живлення безпосередньо до девайсу. Потім спробуйте запустити пристрій.

Фото: pixabay.com

Вийміть акумулятор

Від'єднайте кабель живлення, а потім вийміть акумулятор із ноутбука, якщо модель пристрою дозволяє це зробити. Зачекайте хвилину, потім вставте акумулятор назад, підключіть до мережі та спробуйте увімкнути свій девайс.

Знеструмте комп'ютер

Від'єднайте адаптер змінного струму та вийміть акумулятор (якщо це можливо). Утримуйте кнопку живлення протягом тридцяти секунд, щоб розрядити енергію ноутбука. Не вставляючи батарею, знову підключіть блок живлення до пристрою (якщо батарея вашого ноутбука не змінна , все одно підключіть адаптер змінного струму). Натисніть кнопку живлення, щоб увімкнути ноутбук, і переконайтеся, що він завантажується правильно. Якщо ноутбук увімкнено, вимкніть його у звичайному режимі. Якщо вам вдалося вийняти акумулятор, вставте акумулятор назад. Знову увімкніть девайс і переконайтеся, що він завантажується правильно.

Фото: pixabay.com

Якщо після виконання запропонованих вище кроків усунення неполадок, ваш ноутбук, як і раніше, не включається, проблема, ймовірно, пов'язана з апаратним збоєм. Віднесіть ноутбук до майстерні з ремонту комп'ютерів, де фахівці зможуть діагностувати причину поломки та замінити несправні комплектуючі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару