Лайм

Як почистити жалюзі від пилу і плям: найзручніші способи та лайфхаки

Переконайтеся особисто, наскільки це просто

У кожної господині чи господаря є домашні клопоти, виконувати які хочеться в останню чергу. Наприклад, випрати пожовклий тюль чи вимити жалюзі – справи, які вимагають особливої уваги та зусиль. Однак не поспішайте засмучуватися і вкотре відкладати на потім, адже за допомогою перевірених лайфхаків, бажаний результат можна отримати за лічені хвилини. У цьому матеріалі theLime розповість, як почистити жалюзі від пилу і плям не знімаючи з вікна.

Фото: Getty Images

Чим помити легко жалюзі? Ось кілька варіантів:

  • Зробіть розчин з дитячого або господарського мила. Для цього 2-3 столові ложки засобу розведіть у 3 л. води.
  • Використайте миючий засіб для посуду. На 3 л. води знадобиться 1 ст. л засобу. Також підійде гель для прання. На 10 л. води знадобиться 1 ст.л.
  • Можна взяти засіб для миття скла, який теж ефективно очистить жалюзі від бруду.
  • Ще знадобляться: рукавички, пульверизатор, серветки з мікрофібри або суха м'яка ганчірка, губка для миття посуду і спрей-антистатик.

Жалюзі бувають з різних матеріалів - тканини, алюмінію, дерева або бамбука, і для кожного окремого матеріалу потрібен свій спосіб очищення.

Як помити вертикальні жалюзі

  • З дерева або бамбука

Жалюзі з цього матеріалу можна очищати лише сухою ганчіркою або пилососом, не використовуючи при воду. Для цього попередньо повністю закрийте їх, очистіть, потім відкрийте і знову витріть ганчіркою кожну окрему складову конструкції. В кінці обробіть конструкцію спреєм-антистатиком, щоб захистити від пилу.

  • З тканини

Переведіть жалюзі в напіввідкрите положення, сухою ганчіркою приберіть пил. З пульверизатора нанесіть миючий засіб, протріть губкою, а потім серветкою з мікрофібри. Слідкуйте за тим, щоб не було розводів. Таким способом можете також сміливо очищати жалюзі з пластику чи металу.

Як помити горизонтальні жалюзі

  • З тканини

Закрийте конструкцію в режимі "максимальний захист від сонця", видаліть сухою ганчіркою пил. Потім відкрийте і протріть миючим кожен елемент. Якщо в процесі очистки знайшли старі плями, візьміть мильний розчин та відмийте їй. Не забувайте зберігати обережність, оскільки тканину легко пошкодити.

Фото: unsplash.com

  • З пластику або металу

Закрийте жалюзі, протріть від пилу, кілька разів змініть положення конструкції, щоб повністю прибрати бруд. Далі нанесіть розчин для очищення з пульверизатора і дайте йому подіяти, залишивши на 15-20 хвилин. Після цього витріть губкою залишки засобу, відкрийте жалюзі і протріть кожну деталь окремо. Ретельно вимийте конструкцію чистою водою, а після висихання не забудьте про антистатик.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати