Лайм

Від накипу не залишиться і сліду. 5 простих способів почистити каструлю, щоб блищала як нова

На допомогу прийдуть перевірені народні засоби

В умовах війни, дефіциту товарів першої необхідності та зниження доходів багато господинь згадали перевірені засоби, якими користувалися у побуті ще їхні мами, бабусі та прабабусі. І якщо ви вже знаєте, як зробити відбілювач для білизни в домашніх умовах, радимо взяти на замітку кілька лайфхаків, як відмити каструлю від накипу. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Фото: pinterest.com

За допомогою яких перевірених засобів можна почистити каструлю від накипу в домашніх умовах?

Оцет

Цей засіб знайдеться в арсеналі кожної господині. Беремо каструлю, наливаємо в неї воду до рівня накипу. Додаємо 0,5 склянки 9-відсоткового оцту. Ставимо на плиту і чекаємо, поки все закипить. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і кип'ятимо, поки накип не розчиниться. Зливаємо рідину і промиваємо посуд у проточній воді декілька разів.

Лимонна кислота

Набираємо в каструлю воду, додаємо до неї лимонну кислоту з розрахунку 20 г на 1 л води і ставимо закипати. Після того, як розчин закипить, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімуму та залишаємо рідину кипіти приблизно на 30 хвилин. Для найкращого результату можна повторити процедуру. Потім ретельно промиваємо каструлю у чистій воді, щоб змити залишки лимонної кислоти.

Сода

Звичайна харчова сода також добре справляється з накипом. Робимо розчин: на 1 л води знадобиться 100 г порошку. Заливаємо його в посуд, ставимо на вогонь і кип'ятимо приблизно півгодини. Потім зливаємо, миємо каструлю звичайним засобом та споліскуємо у воді.

Картопляні очистки

Цей метод використовували ще тоді, коли не було жодної побутової хімії. Очищаємо картоплю чи яблука. Очистки промиваємо, заливаємо водою і кип'ятимо на слабкому вогні приблизно 15-20 хвилин. Якщо накип залишився, повторюємо процедуру ще раз із новими очищеннями.

Газована вода

Також можна спробувати очистити накип за допомогою газованих напоїв. Беремо будь-яку газовану воду Coca-Cola, 7Up, Pepsi, Sprite наливаємо її в каструлю, кип'ятимо і залишаємо на ніч (приблизно на 8-10 годин). Потім промиваємося водою як завжди.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати