Лайм

Як вивести плями від поту на сорочці: прості засоби, які не підведуть

Спробуйте врятувати річ із жовтими плямами під пахвами та на комірі

Жовті плями поту можуть зіпсувати одяг будь-якого кольору. Особливо їх видно на білих речах, але навіть на кольорових сорочках вони добре проглядаються під пахвами та на комірці. Розповідаємо, які підручні засоби допоможуть швидко позбутися плям поту та дезодоранту.

Сода

Зробіть рідку пасту із чотирьох столових ложок соди та чверті чашки теплої води. Увітріть її в пляму пальцями і залиште на сонці на дві години. Потім виперіть як завжди.

Фото: Getty Images

Перекис водню

Використовуйте суміш перекису водню, води та соди в пропорції 1:1:1. Намочіть цим саморобним засобом для виведення плям пожовклі ділянки тканини і залиште на годину. Після замочування виперіть у пральній машині в звичайному режимі.

Аспірин

Для старих плям від поту на одязі використовуйте аспірин. Потрібно потовкти пару таблеток на порошок і змішати з невеликою кількістю води, щоб вийшла паста. Нанесіть цю пасту на плями за допомогою зубної щітки, потім виперіть як завжди - саліцилова кислота допоможе позбутися плями.

Лимонний сік

Вижміть сік зі свіжого лимона в миску і розбавте водою у співвідношенні 1:1. Змочіть соком пляму на годину і залиште на сонці, потім виперіть як завжди.

Кисневий відбілювач

Обробіть плями від поту кисневим відбілювачем. Не переплутайте його зі звичайним відбілювачем, який може зробити плями ще помітнішими. Помийте річ згідно з інструкцією на упаковці.

Фото: Getty Images

Як запобігти появі плям від поту на одязі

Оцет, лимонний сік та газована вода – незамінні помічники у боротьбі з плямами поту. Так, ви можете змішати їх у пульверизаторі в рівній пропорції і обробити річ під пахвами перед тим, як її випрати.

Занадто велика кількість рідкого мийного засобу може бути причиною плям та стійкого запаху поту на одязі. Гель для прання залишається у волокнах тканини, і його липка текстура посилює запахи поту. Не використовуйте при пранні більше гелю, ніж зазначено в інструкції.

Щоб видалити стійкий запах поту, виперіть одяг при максимальній допустимій температурі, додавши в порошкоприймач тільки оцет (без мийного засобу).

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше .

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати