Лайм

Топ-10 найтепліших тканин, речі з яких зігріють восени та взимку

Підготуйтеся до настання холодів

Похолодання прийшло з перших днів осені, тому про легкі речі доводиться забувати. Натомість настав час для осіннього гардеробу – звісно ж, він має бути трендовим, однак і про комфорт теж не варто забувати. У цьому матеріалі theLime розповість, які тканини і речі варто обирати, щоб не мерзнути восени та взимку.

Фото: pinterest

Шерсть

Її отримують від стрижених овець (а іноді й інших тварин). Цей матеріал має природні теплоізоляційні властивості, які зберігають тепло в зимову погоду. Ця тканина вважається однією з найтепліших, які тільки можна знайти. Якщо ви боїтеся, що тканина може викликати свербіж, спробуйте мериносовий вид шерсті – він набагато м'якший.

Шовк

Це легкий і дихаючий матеріал, тому його слід поєднувати з іншими тканинами. Шовк не слід використовувати як зовнішній шар одягу, а краще зверху додати іншу тканину, тоді результат вас приємно вразить.

Фліс

Він виготовляється з повністю синтетичного матеріалу - поліестеру. Така тканина чудово зберігає тепло, не обтяжуючи при цьому. Фліс також швидко сохне, тому його сміливо можна носити під час тренувань чи на холоді.

Пух

Відмінний матеріал для того, аби захистити від холоду та зберегти тепло. Верхній одяг з його додаванням зазвичай наповнюють водонепроникним зовнішнім шаром. Чим більше пуху в пальто, тим тепліше буде річ. Однак все ж є один недолік – досить висока ціна.

Фото: pinterest

Нейлон

Ця синтетична тканина за своєю функціональністю подібна до шовку. Хоч нейлон і не зігріє вас, він є надійним водонепроникним матеріалом, який допоможе залишатися сухими у дощову погоду.

Конопляна тканина

Це екологічно чистий матеріал, який ідеально підходить для зими. Завдяки ізоляційним властивостям він все частіше використовується для виготовлення верхнього одягу. Крім того, коноплі мають як антимікробні, так і антибактеріальні властивості – це допоможе уникнути неприємного запаху.

Кашемір

Це одна з найтепліших тканин, яка добре підходить для светрів, шарфів, пальто. Вона дасть максимальний ефект, якщо її поєднати з іншими тканинами, щоб зберегти тепло у найхолодніші місяці. Дихаючий матеріал у деяких випадках вважається навіть кращим за шерсть.

Бавовна

Бавовну рекомендується використовувати у якості середнього чи зовнішнього шару одягу. Більш щільна річ із бавовни захищає від холоду, не подразнюючи чутливу шкіру. Однак матеріал вбирає вологу, тому не варто використовувати його як внутрішній шар. Бавовна також відмінно поєднується з шовком, вовною або навіть нейлоном.

Фото: pinterest

Вельвет

Піджаки та штани з цієї тканини точно зігріють. Товщина робить вельвет однією з найтепліших тканин, а також однією з найбільш міцних.

Фланель

Ця тканина може бути виготовлена з вовни або різних видів пряжі. З неї виготовляють безмежну кількість речей: починаючи від сорочок і закінчуючи простирадлами. А все тому, що матеріал добре захищає вас від холоду. Фланель можна носити у якості як внутрішнього, так і зовнішнього шару.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати