Лайм

Утримує тепло 12 годин. Робимо простий термос для напоїв своїми руками

Візьміть необхідні матеріали і можна починати

Якщо підготовка до зимового сезону у вас вже почалася, і ви навіть ознайомилися зі списком речей, якими варто запастись, візьміть на замітку ще один корисний лайфхак. Зробіть своїми руками термос – для цього знадобляться матеріали, які точно знайдуться у вашому будинку.

Нам знадобляться: скляна пляшка з кришкою, 2-літрова пластикова пляшка, поролон, фольга, широкий скотч, ножиці, одноразовий стаканчик.

Робимо: беремо пластикову пляшку і розрізаємо її навпіл. Далі беремо пляшку зі скла та обмотуємо її фольгою. Обмотувати потрібно глянцевою стороною всередину – тоді фольга краще відбиватиме теплове випромінювання. Після чого беремо поролон і обмотуємо пляшку у фользі: на цьому етапі потрібно відміряти потрібний шматок і відрізати його. Потрібно, щоб поролон охоплював всю пляшку.

Фото: YouTube

Обмотуємо пляшку поролоном і трохи скошуємо кут верхньої частини, щоб підігнати під розмір пластикової пляшки. З поролону вирізаємо дно таким чином, щоб його діаметр дорівнював діаметру дна пляшки з пластику.

Поролон на скляній пляшці з фольгою фіксуємо за допомогою звичайної нитки. Далі до пляшки з поролоном додаємо поролонове дно та закріплюємо його кількома шарами фольги. Зверху обмотуємо всю поверхню пляшки скотчем, щоби добре закріпити фольгу.

Фото: YouTube

Фото: YouTube

Вставляємо у виріб, який у нас вийшов, у нижню частину пластикової пляшки. Далі беремо верхню частину пластикової пляшки і обрізаємо шийку таким чином, щоб її діаметр збігався з діаметром шийки скляної пляшки. Зверху все фіксуємо скотчем.

Фото: YouTube

Фото: YouTube

Щоб тепло не виходило через кришку, нам потрібно її утеплити. Для цього на шматку поролону малюємо коло, діаметр якого трохи менший за діаметр кришки. Кришка має щільно триматися в поролоні – тоді розмір підібрано правильно.

Далі беремо пластиковий стаканчик і відрізаємо дно, висота якого повинна дорівнювати товщині поролону. Дно кладемо на поролон та обводимо маркером. Вирізаємо коло і вставляємо поролон у склянку. Надягаємо на кришку скляної пляшки. Готово, такий термос своїми руками здатний утримувати тепло до 12 годин.

Фото: YouTube

Фото: YouTube

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати