RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Готуємося до зими: якими продуктами, речами та девайсами варто запастися

Ця зима в Україні обіцяє бути дуже непростою. Поки держава намагається підготуватися до найскладнішого за всю історію незалежності нашої країни опалювального сезону, кожен українець має подбати про те, щоб максимально комфортно пережити цей непростий період.

"Апостроф" розповідає, що потрібно зробити та купити, щоб перезимувати.

Запаси їжі та води

Молоде покоління надто скептично ставиться до старої-доброї консервації, а навіть дарма! У такі непрості часи та інфляцію баночка з огірками чи помідорами може стати чудовою знахідкою. Крім того, в будь-якому магазині можна купити консервовані овочі, фрукти. Також можна закупитися снеками, крупами, їжею швидкого приготування, сухофруктами, горіхами, сублімованою їжею. Крім того, варто подбати про запас технічної та фільтрованої питної води на випадок, якщо виникнуть проблеми з водопостачанням. Воду можна продезінфікувати таблетками, що містять хлор, йод, діоксид хлору або інші засоби, що дезінфікують, але після очищення її необхідно профільтрувати. Особливо про це варто подбати людям, які проживають у містах, які регулярно обстрілюються окупантами.

Крім того, якщо у вас є домашні вихованці, варто запастися кормом для них.

Обігрівачі, термобілизна та теплий одяг

Перед приходом холодів у кожен будинок потрібно купити електричний обігрівач, який може врятувати від морозів, якщо виникнуть проблеми із центральним опаленням. Варто відзначити, що буржуйка в квартирі – не найкращий варіант, тому що це дуже небезпечно.

Оскільки під час цього опалювального сезону температура будинку не перевищуватиме 18-19°C, потрібно також запастися зручним теплим домашнім одягом та ковдрами. Перевагу віддавайте натуральним матеріалам, замість синтетики потрібно обрати вовну та бавовну, тому що вони набагато краще зберігають тепло. Термобілизна, шарфи, термоси також допоможуть зігрітися. Стануть в нагоді також спальний мішок і карімат.

Медикаменти

Подбайте також про те, щоб у будинку добре укомплектована аптечка. Якщо у вас є хронічні захворювання, придбайте всі ліки, щоб їх вистачило на довгий час. Запасіться противірусними, знеболювальними протиалергічними та заспокійливими препаратами, а також льодяниками проти болю в горлі та таблетки, які допоможуть при шлунково-кишкових розладах. В аптечці також має бути термометр і тонометр.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як правильно підібрати обігрівачі та кондиціонери для обігріву будинку чи офісу.