Лайм

Допомагають зігрітися, коли холодно: 9 практичних речей, які знадобляться зимою

Підготуйтеся до зими наперед

Росія продовжує обстрілювати українські ТЕС та інші об'єкти критичної інфраструктури, через що опалювальний сезон 2022-23 вже називають найскладнішим в історії. Українці активно готуються до зими, займаються утепленням житла та шукають, як зігрітися у квартирі без опалення. theLime зібрав список корисних девайсів і теплих речей, які стануть у нагоді в холоди.

Фото: Getty Images

Бензогенератор

Бензинові генератори підійдуть власникам приватних будинків у разі відключення електроенергії. Ці пристрої розміщують на вулиці під накриттям від дощу та снігу, а от у квартирах та інших закритих приміщеннях ставити їх заборонено через ризик отруєння чадним та вуглекислим газом. Ці хімічні сполуки є продуктами роботи двигуна внутрішнього згоряння, встановленого в бензогенераторі.

Кондиціонер

Кондиціонер у квартирі допоможе зігрітися у разі відсутності централізованого опалення чи газу. За наявності електрики можна встановити на обігрів. До речі, енергії він споживає менше, ніж більшість конвекторів та масляних обігрівачів (700-800 Вт/год проти 1500-2000 Вт/год).

Бойлер

Цей прилад нагріє воду за відсутності гарячого водопостачання або газу.

Електричне простирадло

Такий девайс дозволить вам завжди лягати спати в тепле ліжко та засинати у теплі. Єдина умова - завжди вимикати електропростирадло за годину до сну. Спати на простирадлі, яке підключене до мережі – небезпечно.

Фото: Getty Images

Електрогрілка для ніг або устілки з підігрівом

Через ноги людське тіло втрачає багато тепла, тому взимку їх слід оберігати від переохолодження. Якщо двох пар шкарпеток та теплих капців недостатньо, устілки з підігрівом будуть дуже доречними.

Термобілизна

Зручний та якісний комплект термобілизни (кофта + легінси) та дотримання принципу багатошаровості в одязі допоможе підтримувати комфортну температуру тіла у холодну погоду. При цьому ви не потітимете, оскільки термобілизна пропускає пару і відводить вологу від тіла, а тепло зберігає.

Флісовий костюм

Фліс - один із найтепліших і найбільш м'яких матеріалів для зимового одягу. Вибираючи собі костюм, віддавайте перевагу речам із повноцінним флісовим шаром, а не з флісовим напиленням.

Тепла ковдра

Інвестуйте в зимову ковдру щільністю 350-420 г/м2. Для маленьких дітей можна обрати теплі спальники-конверти.

Фото: Getty Images

Термос

Великий та якісний термос забезпечить вас теплим питвом на весь день. З ним вам не доведеться постійно гріти воду, а у разі перебоїв з електроенергією чи газом він буквально незамінний.

Якщо ж у будинку чи квартирі стане дуже холодно, і нагріти кімнати не вийде, потрібно мати на увазі план відходу. Подумайте, хто з друзів чи родичів має: 1) приватний будинок з піччю, каміном, котлом, генератором або буржуйкою; 2) квартиру у цегляному будинку; 3) квартиру з утепленими стінами, пластиковими вікнами та гарними склопакетами. Пам'ятайте, що кутові квартири, як правило, холодніші.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати