Лайм

Топ-10 предметів, які ми повинні чистити набагато частіше, ніж звикли

Візьміть на замітку кілька порад

Дотримуючись простих лайфхаків, які допомагають швидко та ефективно зробити прибирання у будинку, ми часто забуваємо приділити увагу багатьом, менш помітним предметам. Наприклад, ми рідко задумуємося про те, як часто потрібно мити шторку в душі, кухонну дощечку чи губки для миття посуду. Отже, прийшов час розібратися, які речі у домі потрібно мити набагато частіше, аніж нам здавалося.

Фото: unsplash.com

Кухонні дощечки

Вони є на кожній кухні і часто використовуються, а тому потребують своєчасної та ретельної очистки. Рекомендовано мати різні типи дощок, щоб ви могли використовувати одну для кожної групи продуктів. Наприклад, одну для фруктів і овочів, іншу для м’яса т.д.

Дощечки після використання слід очищати антибактеріальним мийним засобом і гарячою водою. Також не забудьте добре їх висушити – це допоможе уникнути вологості, яка сприяє розмноженню мікроорганізмів.

Дерев'яний посуд

Дерево - пористий матеріал, який може ввібрати в себе багато речовин (наприклад, залишки їжі та вологу). Саме тому дерев’яний посуд слід мити одразу після використання. Також його треба ретельно висушувати після очищення.

Туалет та підлога навколо нього

Ванна кімната, а точніше туалет, є відмінним серодовищем для появи маленької бактерії під назвою Escherichia coli - вона відома тим, що викликає інфекції. Тому рекомендовано щотижня проводити ретельне прибирання ванної кімнати, щоб запобігти появі кишкової палички.

Шторка у ванній

Через вологість, погану вентиляцію та зміни температури у ванній кімнаті може з'явитися цвіль. А така проста дія, як очищення шторки для душу, допоможе мінімізувати шанси її появи. Шторку рекомендується мити після кожного використання ванної. Також не забудьте провітрити приміщення задля усунення вологи.

Рушники

На них міститься багато бактерій, поту та мертвої шкіри через те, що ми їх щоденно використовуємо. Окрім того, потрібно вслідкувати за тим, щоб після кожного використання вони встигали висохнути. В інакшому випадку рушники можуть стати ідеальною екосистемою для розмноження мікробів. Рекомендується міняти рушники кожні 2 дні та одразу їх прати.

Фото: unsplash.com

Простирадла

Вони вбирають піт і жири, що виділяє наша шкіра під час сну. Окрім того, матеріал також вбирає частину пилу, що є в кімнаті. Тому зовсім не дивно, що брудне простирадно – ідеальне середовище для появи лупи та прищів. Рекомендується замінювати простирадло раз на тиждень.

Кухонні серветки та кухонні губки

Замочіть губки в окропі приблизно на 2 хвилини або помістіть їх у мікрохвильову піч на 2 хвилини поки вони ще вологі. Це потрібно робити для того, аби позбутися бактерій. Таку маніпуляцію рекомендується робити через день. Коли губки втрачають презентабельний вигляд, важливо їх замінити.

Що стосується кухонних рушників, їх рекомендується прати щотижня.

Подушки

Як пояснює Наталі Баррет, керівник з прибирання та експерт Nifty Cleaning Services, подушки слід прати кожні 3-6 місяців. В залежності від індивідуальних особливостей кожної людини, рекомендується мити їх принаймні двічі на рік. Однак в деяких випадках може знадобитися більш часте чищення, наприклад, якщо ви сильно потієте вночі.

Раковина

Накопичення залишків їжі та мийного засобу може створити шари бруду, які потім стають ідеальним середовищем для розмноження як бактерій, так і грибків. Щоб цього не сталося, не забувайте мити раковину кожного тижня.

Фото: unsplash.com

Мобільний телефон та ключі

Ці предмети супроводжують нас майже всюди. За день вони можуть полежати на різних поверхнях, а іноді ними користуються інші люди, не лише ми. А враховуючи те, що ви не будете мити руки кожного разу після їх використання, слід подбати про ретельне очищення. Мобільний телефон та ключі рекомендується дезінфікувати хоча б раз на день.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару