Лайм

Які запахи відлякують павуків та комах: прості лайфхаки, які варто знати

Позбавтеся настирливих комах

З приходом холодів до будинку можуть проникнути небажані гості - миші, павуки та інші комахи. Раніше ми розповідали, якими натуральними засобами можна налякати набридливих гризунів, а тепер поділимося лайфхаками відлякування павуків. У домівках найчастіше можна побачити комах чоловічої статі - вони проникають у тепло в пошуках самки.

Фото: pixabay.com

Як позбутися павуків в хаті та квартирі народними методами

Павуки не переносять різких запахів, тому як "зброю" можна використовувати ефірні олії. Вони мають репелентні властивості щодо багатьох комах і павукоподібних, і мають тривалий ефект.

Для відлякування павуків найкраще використовувати ефірні олії на основі цитрусових, м'яти, чайного дерева, лаванди, троянди чи кориці. Нанесіть кілька крапель запашного засобу на шматок тканини та протріть підвіконня, щоб павуки не проникали через щілини у вікнах.

Фото: pixabay.com

Також можна самостійно приготувати спрей. Наповніть пляшку з пульверизатором водою і додайте 15-20 крапель вибраної ефірної олії.

Як альтернативу можна використовувати рослини м'яти, сушену лаванду і навіть шкірку цитрусових. Вони теж чудово впораються зі своїм завданням і відлякають павуків.

Ви навіть можете спробувати посадити м'яту у дворі свого будинку, ближче до вхідних дверей, через які повзучі можуть легко проникнути в теплу оселю.

Павуки все пробують на смак, а також нюхають через спеціальні органи чуття на ногах, тому сильні запахи їх відштовхують.

Регулярне прибирання, підмітання дверей та вікон також є чудовими способами відлякування комах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати