Лайм

Топ-8 натуральних засобів, запах яких відлякує міль у шафі

Щось із цих компонентів точно знайдеться у вас вдома

Міль – доволі поширена проблема, боротьба з якою вимагає використання різних способів та засобів. Наприклад, позбавитися шкідників можна за допомогою часнику чи навіть виморожування – методів існує величезна кількість. Цього разу theLime розповість, запах яких компонентів відлякує міль і допомагає боротися з комахами.

Фото: Getty Images

Які натуральні запахи відлякують міль?

  • Ефірні олії лаванди та смереки. Букетики сухої лаванди, що загорнуті в марлю та просочені лавандовою або смерековою олією захистять речі в шафі.
  • Запах тютюну, перцю, сухих апельсинових шкірок, суничного мила також відлякує шкідників.
  • Ще міль терпіти не може запаху герані й колеуса (кропивка). Свіже листя цих рослин час від часу кладуть у гардероб, замінюючи старе.

Важливе уточнення: всі рослинні засоби лише відлякують метеликів молі. Якщо шкідники вже встигли "обжитися у шафі", натуральні засоби не допоможуть, доведеться застосовувати хімічні компоненти.

Які існують хімічні засоби для виведення молі?

Готові засоби для виведення молі виготовляють у формі пластин, брикетів, спреїв чи класичних таблеток.

  • Один із найбюджетніших варіантів - таблетки та брикети, у яких поєднані нафталін і камфора. Їх слід розкласти на верхніх полицях шаф. Важкі пари нафталіну і камфори опускаються вниз, тим самим не дозволяючи шкідникам відкласти яйця. Однак при використанні таких засобів варто зберігати обережність, оскільки вони можуть становити небезпеку для організму людини. Особливо, коли мове йде про використання у великих концентраціях.
  • Ще один варіант: пластини від молі, що не мають неприємного запаху. За словами виробників, вони знищують міль та личинок, відлякують килимових жучків і шкіроїдів. Термін дії використання таких пластин – до 6 місяців.
  • Наступний спосіб: використати секції від молі - найновішу форму антимолевих препаратів. Вони бувають з ароматом лаванди, мандарина і ромашки. Застереження на упаковці: в приміщенні площею до 15 кв. м використовувати слід не більше двох секцій, а зберігати засіб потрібно окремо від харчових продуктів у місцях, недоступних для дітей.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками