Лайм

В чому замочити брудні речі, щоб швидко випрати їх вручну: поради та лайфхаки

Як прати брудний одяг без машинки-автомат

Що робити, якщо у вас вимкнули світло, а вам потрібно терміново випрати речі. У таких випадках доведеться згадати перевірений спосіб, яким користувалися наші мами та бабусі – прання вручну. Як це зробити швидко і без особливих зусиль - читайте в матеріалі theLime.

Для прання вручну вам знадобиться два пластикові або емальовані тази: один - для замочування та прання, інший - для полоскання. Ще один важливий атрибут - пральна дошка, яка спрощує процес прання.

Фото: Getty Images

Перед тим, як розпочати прання, речі бажано замочити. Налийте в таз теплу воду, розчиніть трохи порошку, помістіть брудну білизну та залиште мінімум на 10 хвилин. Якщо пропустити цей крок, то навіть найпростіші плями можуть не відійти.

Читайте по темі: Як зробити домашній засіб для виведення плям, яке впорається з будь-яким забрудненням.

Деякі господині перуть речі за температури 30-40 градусів. Але тут важливо враховувати тип тканини. Чим делікатніший склад, тим прохолоднішою має бути вода.

Ще один важливий аспект: якщо в процесі прання вам необхідно підвищити температуру, додавайте гарячу воду в прохолодну, а не навпаки. Різкий перепад температури може спровокувати псування тканини або викликати опік шкіри рук.

Повсякденні речі періть у воді, в якій замочували. Для сильно забрудненої білизни мильну воду необхідно змінити.

Сортуйте білизну перед пранням

Завжди пам'ятайте, що білі та кольорові речі замочувати і прати разом не можна. Щоб не брати кілька тазів, спочатку виперіть одяг світлих відтінків, а потім темних.

Фото: Getty Images

Як випрати плями вручну

Є такі забруднення, з якими не справляється звичайний порошок, наприклад, плями від кулькової ручки, крові, кави, трави, жиру та інші складні плями.

Випрати свіжі чорнильні плями допоможе господарське мило, спирт та засіб для миття посуду.

Пляма від крові відійде, якщо забруднену річ замочити у холодній воді. Якщо це не допоможе, нанесіть на криваву пляму нашатирний спирт і через 15 хвилин виперіть річ. Зі старою засохлою кров'ю впорається господарське мило.

Фото: Getty Images

Читайте також: Як видалити плями від зеленки з одягу: дієвий спосіб знати.

Одяг, на який пролили каву, замочіть у гарячій воді. В ідеалі на пляму від кави налийте окріп, але цей спосіб підходить лише щільній тканині. Потім приготуйте содовий розчин (1 ч.л. соди на 1 л води) і нанесіть на кавову пляму. Як альтернатива підійде гліцерин.

Пляму від жиру можна вивести гарячою праскою. Покладіть з двох сторін три паперові серветки та пропрасуйте забруднене місце. Із застарілим жиром впорається розчин зі спирту (100 г) та бензину (1 ч.л.).

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати