Лайм

Навіщо ставити на підвіконня тарілку з сіллю: простий засіб від запотівання вікон

Візьміть собі на замітку

В осінньо-зимовий період на вікнах з'являються маленькі крапельки води, які потім утворюють калюжі на підвіконнях. Подібне явище зазвичай відбувається в ранкові та вечірні години, вдень поверхня скла часто залишається сухою. Раніше ми розповідали, чим протирати вікна, щоб вони не запотівали, а тепер поділимося корисним лайфхаком із сіллю.

Конденсат на вікнах – поширена проблема, яка може призвести до утворення плісняви. Маленькі чорні цятки можуть з'являтися не тільки на вікнах, а й на стінах. Як впоратися із запотіванням скла в будинку і як запобігти появі конденсату - далі в матеріалі.

Фото: Getty Images

Звичайно, існує спеціальна хімія, яка здатна вирішити проблему запотівання вікон, але вона, як правило, недешева. До того ж магазинні засоби не завжди ефективні. Досвідчені господині знайшли дієвий народний спосіб, який гарантовано прибере конденсат на вікнах.

Що робити, щоб вікна не потіли?

Фахівці з прибирання рекомендують використовувати звичайну кам'яну сіль, яка знайдеться у кожному будинку. Відомо, що сіль поглинає вологу та нейтралізує неприємні аромати, у тому числі й їдкий запах плісняви.

Читайте також: Як знизити вологість у приміщенні, щоб не потіли вікна: прості лайфхаки та поради

Поставте на підвіконня тарілку із сіллю і ви назавжди забудете про краплі на склі. Якщо за кілька днів ви помітите, що у мисці сіль затверділа - не викидайте її. Поставте тарілку в мікрохвильову піч, щоб пом'якшити сіль і використовуйте повторно.

Це дешевий та ефективний спосіб зменшити вологість, спричинену конденсацією. До того ж, кам'яна сіль повністю натуральна та нетоксична - вона не викликає алергію, на відміну від дорогих хімічних засобів.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати