Лайм

Як зробити гніт для свічки, щоб довго горіла: найпростіший спосіб

Використовуйте лише натуральні матеріали

Після чергової масованої ракетної атаки РФ по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури багато українців залишилися без електроенергії. Найбільш популярне джерело світла в екстрених ситуаціях – свічка, яку легко можна виготовити в домашніх умовах.

Найголовніша складова будь-якої свічки – гніт, тому важливо правильно вибрати матеріал. Щоб свічка довше горіла, як гніт рекомендується використовувати джгути, нитки, мотузки з натуральних волокон. Синтетична пряжа швидко згорить і залишить після себе неприємний запах.

Фото: pixabay.com

Товщина гнота залежить від розміру свічки. Чим вона товстіша, тим потужнішим має бути свічковий гніт. Його можна придбати у спеціалізованих магазинах, витягнути з іншої свічки або зробити самостійно.

Як зробити гніт для свічок в домашніх умовах

Налийте в чашку або іншу ємність 200 мл води і розведіть в ній столову ложку кухонної дрібнофракційної солі і вдвічі більший обсяг борної кислоти.

Читайте також: Як зробити свічку з мила: інструкція з фото і відео

В отриманий розчин зануріть бавовняні нитки та залиште там на 12 годин. Після чого дістаньте та добре просушіть. З просочених ниток скрутіть джгут потрібної товщини або сплетіть косу. Все, гніт для свічки готовий.

Фото: pixabay.com

Часто як гніт використовують тонкий шнур із натуральних волокон, просочений невеликою кількістю розплавленого воску, який залишають до застигання. Для стійкості нижній кінець краще обтяжити. Зробити це можна за допомогою спеціальних затискачів.

Альтернативним матеріалом для гнота можуть бути тонкі пластини з натурального дерева. Їх попередньо протягом півгодини просочують оливковою олією, потім маслянисті надлишки прибирають паперовою серветкою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати