Лайм

Як зробити просту масляну свічку з олії: корисний лайфхак

Простий та дешевий спосіб, доступний кожному

10 жовтня після масованої ракетної атаки РФ по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури багато українців залишилися без світла. Поки що ремонтні бригади працюють над відновленням подачі електроенергії, а Росія продовжує запускати по українських містах ракети, корисно знати простий і економний спосіб виготовлення свічок з олії. Цей лайфхак стане в нагоді, якщо вдома немає воскових чи парафінових свічок.

Що знадобиться: невелика ємність з вогнетривкого матеріалу, будь-яка рослинна олія, щільна товста нитка для ґноту, дріт, сірник.

Фото: jak-zrobyty.pp.ua

Як зробити масляну свічку:

Сірник обертаємо дротом не надто туго і щільно, щоб ви могли легко його вийняти. Кількість витків може бути будь-якою залежно від висоти вашої ємності для олії. Зазвичай 1,5 см більш ніж достатньо. Останній виток зробіть широким - на нього спиратиметься гніт.

Для ґноту візьміть невеликий шматочок щільної скрученої нитки або мотузочки. Якщо такої оселі немає, звийте ґніт самостійно з кількох ниток.

Сірник вийміть із дротяної конструкції і вставте на його місце гніт. Поставте в ємність для свічки налийте масло так, щоб воно повністю покривало дріт, але кінчик ґноту залишався над його поверхнею на кілька міліметрів.

Саморобна свічка готова. Коли гніт перегорить, ви зможете швидко його замінити.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються