Лайм

Блогер поділився лайфхаком, як зробити простий обігрівач зі свічки

Такий "прилад" вимагає мінімум деталей та навичок

Через ракетний терор Росії проти України без тепла і світла змушені жити мільйони українців. У багатьох немає можливості купити генератори, зарядні станції чи інші альтернативні джерела електроенергії. Саме тому люди шукають доступні способи облаштувати освітлення та нагріти холодну квартиру. Так, на українському каналі пізнавальних відео SlivkiShow з'явився лайфхак, як зробити свічку-обігрівач.

Фото: youtube.com/@SlivkiShow

Що знадобиться: скляна банка з металевою кришкою, що закручується, соняшникова олія, товстий гніт або шнурок з натуральних ниток (наприклад, від толстовки), металева консервна банка, стійка та щільна дощечка, металевий куточок або вигнутий шматок металу, який можна прикрутити до дощечки.

Інструкція:

1. Скляну банку об'ємом приблизно 200 мл наповнюємо олією. Кришку від неї пробиваємо за допомогою викрутки і пропускаємо через отвір гніт із натуральних ниток (можна зробити його самостійно або вийняти шнурок від толстовки).

Читайте по темі: Як зробити гніт для свічки, щоб довго горіла: найпростіший спосіб.

2. Беремо шматочок дошки розміром трохи більше за банку. Металевий куточок або інший шматок металу прикручуємо до дошки за допомогою саморізів. На іншому кінці куточка закріплюємо консервну банку середніх розмірів шийкою вниз (виходить своєрідний "абажур").

Фото: youtube.com/@SlivkiShow

3. Беремо шматочок фольги і закладаємо (ізолюємо) дно банки, щоб більша частина тепла від свічки осідала саме на стінках.

4. При горінні свічки тонкий струмінь теплого повітря підніматиметься вгору. Банка вловлюватиме його і прийматиме тепло на свої стінки. Від стінок банки тепло розходиться в сторони у вигляді теплових інфрачервоних променів.

Читайте по темі: Як зробити свічку з мила: інструкція з фото і відео.

Автор відео попередив, що обігріти кімнату повністю за допомогою такої свічки не вийде – може знадобитися кілька саморобних обігрівачів у різних кутках. Також важливо не використовувати пальники з відкритим полум'ям без нагляду або під час сну. Краще заздалегідь прогріти кімнату і не забувати про те, що під час горіння при нестачі кисню в приміщенні утворюється чадний газ.

Новини партнерів

Читайте також

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Поради, які допоможуть зберегти життя джинсам якомога довше - як правильно прати річ ы як часто потрібно це робити

Розсаду помідорів можна пікірувати сухим і вологим способом: коли і як це робити

Коли необхідно зайнятися пікіруванням розсади томатів, якими способами це можна зробити, а також коли проводити процедуру

В чому різниця між справжнім коханням і закоханістю: про це варто знати кожному

Кохання та закоханістю - у чому відмінність між цими почуттями, як проявляється справжнє кохання у стосунках