Лайм

Чому телефон швидко розряджається на морозі та як цього уникнути: прості лайфхаки

Візьміть собі на замітку

Взимку смартфони розряджаються набагато швидше, і таким чином підвищується ризик залишитися без зв'язку. Морозна погода негативно впливає на роботу акумулятора, тому він швидко втрачає заряд. theLime поділиться лайфхаками, які допоможуть продовжити життя батареї вашого пристрою.

Коли на вулиці мороз, то телефон може навіть вимкнутись сам. Як правило, напруга батареї складає 4-3,7 Вольт. При мінусовій температурі напруга просідає. Експерти кажуть, що якщо напруга падає до 3В або нижче, то смартфон вимикається автоматично. Це такий захисний механізм.

Читайте також: Чого не можна робити, якщо телефон упав у сніг: головні помилки

Фото: Getty Images

З одного боку, акумулятор втрачає заряд, якщо на вулиці мороз. З іншого боку, кількість робочих циклів батареї також зменшується, якщо багато використовувати телефон на холоді. Використання акумуляторів при екстремальних температурних умовах довкілля залишає негативні наслідки.

Що зробити, щоб телефон швидко не розряджався на морозі?

  • Коли на вулиці мороз, то тримайте телефон у кишені. Смартфон нагріватиметься за рахунок теплоти тіла, і це збереже заряд батареї.
  • Намагайтеся менше розмовляти на вулиці, а коли потрібно зробити терміновий дзвінок – використовуйте навушники. Навіть Bluetooth навушники посадять смартфон менше, ніж це зробить низька температура.
  • Не фотографуйте на морозі, постарайтеся менше діставати телефон із кишені.
  • Не ставте смартфон на зарядку відразу після морозу. Зачекайте, поки телефон нагріється до кімнатної температури, а потім підключіть зарядний пристрій. Так батарея краще адаптується і випадків вимикання на морозі поменшає.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Поради, які допоможуть зберегти життя джинсам якомога довше - як правильно прати річ ы як часто потрібно це робити