Лайм

Як освіжити махрові рушники, які неприємно пахнуть після прання

Є кілька хитрощів

Рушники – та річ в домі, якою ми користуємося щоденно, тому догляд за нею потрібен ретельний та якісний. Ми вже розповідали, як повернути колір та чистоту запраним рушникам, а цього разу поділимося, як прибрати з їхніх волокон неприємний запах, що іноді з’являється після прання.

Фото: unsplash.com

Причини появи неприємного запаху

Рушник після прання залишається у пральній машинці. Якщо протягом 1-2 годин після закінчення прання не дістати річ, вологий рушник у пральному барабані – ідеальне середовище для розмноження бактерій.

Читайте також: Як зробити махрові рушники м’якими: лайфхак для ручного і машинного прання.

Неправильне сушіння. Чим менше доступу до повітря мають волокна, тим більша ймовірність появи бактерій. Простими словами, вам потрібно правильно повісити рушник на вішалку, щоб був вільний доступ до повітря.

Забагато прального засобу або кондиціонера. Рушники можуть накопичувати залишки мийного засобу чи пом’якшувача, що стане причиною того, що волокна не зможуть ввібрати потрібну кількість води для якісного очищення.

Особиста гігієна. Не забувайте своєчасно замінювати рушник на свіжий, оскільки після використання на ньому залишаються бактерії, жир та піт. Якщо тривалий час користуватися одним і тим самим рушником, на його волокнах з’явиться ідеальне середовище для розмноження бактерій.

Фото: unsplash.com

Як позбутися неприємного запаху: кілька способів

Оцет на сода. Перед початком прання додайте у відсік для мийних засобів чашку оцту замість порошку та запустіть режим прання як зазвичай. Після цього, вже під час полоскання, додайте півсклянки харчової соди, і від неприємного запаху не залишиться й сліду.

Використовувати оцет на соду рекомендується через кожні 3-4 звичайних прання.

Читайте на тему: 5 поганих звичок під час прання, які шкодять вашій пральній машині.

Очищення пральної машини. Для цього достатньо буде запустити порожній цикл прання з додаванням невеликої кількості хлорного відбілювача.

Лавандова вода. Налийте трохи лавандової води в пульверизатор і бризніть нею на рушники перед початком прання. Запах буде просто неймовірний!

Фото: unsplash.com

Цитрусові олії. Змішайте одну чашку білого оцту, одну чашку харчової соди та 20 крапель цитрусової олії. Цю суміш перемішайте із мийним засобом перед початком прання та запустіть машинку як зазвичай. В результаті ви отримаєте чисті та м’які рушники, які пахнуть неймовірною свіжістю.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару