RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Навколо сміху: чому українцям час припинити реагувати на Путіна

Після провальної поїздки в Париж російський президент нагрубив американській журналістці

Після провальної поїздки в Париж російський президент нагрубив американській журналістці Під час Петербурзького економічного форуму російський президент Володимир Путін був дуже грубим до відомої американської журналістки Мегін Келлі Фото: EPA/UPG

Під час Петербурзького економічного форуму російський президент Володимир Путін був дуже грубим відносно Заходу в цілому та відомої американської журналістки Мегін Келлі. Та поставила питання Путіну в рамках форуму, а також в інтерв'ю, яке відбулося "на полях". Російські видання назвали грубощі глави Кремля жартами. Про причини хамства Путіна "Апострофу" розповів російський фінансист і блогер Слава Рабинович. Він вважає, що чи не головна причина — невдала поїздка російського президента до Франції.

Була така передача за радянської влади — називалася "Навколо сміху". Її вів сатирик Олександр Іванов. І наприкінці передачі була рубрика "Що б це значило?": завжди показували якусь курйозну картинку і приймали записочки із залу, а також дзвінки телевізійної аудиторії. І було все дуже смішно. Так от, давайте подумаємо, що би значило це хамство Путіна. Перед цим він поїхав у Францію спробувати кинути шапку в коло й показати Макрону: "А хто ти такий взагалі, салага?! Я тут вісімнадцятий рік при владі, а ти тільки-но прийшов. Причому прийшов всупереч моїй волі". А прекрасно можна зрозуміти, хто такий Макрон: погляньте на його резюме, біографію, освіту. І Путін приїхав показувати Макрону "його місце".

Вийшла ганьба на весь світ. І в основному — тим російським громадянам і пов'язаним з Росією людям, які розуміють, що це ганьба, коли на міжнародній арені їх представляє таке чмо, як Путін. Він там стояв і обтікав, ніби його закидали тухлими яйцями. Ось він і вирішив відірватися вже на своїй території, в цьому інтерв'ю з американською журналісткою Мегін Келлі. А оскільки він звик розмовляти монологами під час так званих прямих ліній з президентом або псевдоінтерв’ю псевдожурналістам "Першого каналу" та інших, відповідати на заздалегідь відрепетирувані питання, то тут він вирішив бути зухвалим, нести маячню, відходити від теми, жонглювати фактами і фальсифікувати їх, займатися звичною для себе демагогією.

Це хамство - і для наближених до Путіна. Після його поїздки до Франції та багатьох інших поразок у зовнішній політиці відповіддю на питання, що відбувається, повинно бути наступне: "Опущений пахан - вже не пахан". Путін намагається показати, що він все ще пахан, і не опущений.

Колись, за радянської влади, виступав Брежнєв, у стенограмах писали: "Бурхливі і тривалі оплески". А тепер все це замінили на бурхливий і тривалий регіт. Подивіться відеокадри, як заливаються Сергій Іванов та інші бандити з путінського організованого злочинного угрупування.

Але мене продовжує цікавити питання, навіщо шановним українцям потрібно розбирати на частини, члени речень, за інтонаціями й смислами те, що говорить або не говорить Путін. Ви ще недостатньо переконалися, що маєте справу з гопником з підворіття, який до того ж ще і з'їхав повністю з котушок? Які сенси можна шукати в безглуздих нісенітницях цього міжнародного терориста і військового злочинця? Мені здається, що у вас повинно бути багато інших турбот, ніж розбирати нісенітниці Путіна.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України