RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Кремль ухвалив рішення: ватажки ДНР-ЛНР шукають житло в Росії

Заступник міністра про перспективи повернення Донбасу

Заступник міністра про перспективи повернення Донбасу Фото: EPA/UPG

Ватажки так званих ДНР-ЛНР стали шукати житло в Росії, і це - одна з ознак того, що РФ збирається піти з окупованого Донбасу. Крім того, за даними джерел, Кремль вже прийняв рішення не фінансувати псевдореспубліки в 2018 році. Таку заяву зробив в інтерв'ю "Апострофу" заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб ЮРІЙ ГРИМЧАК.

В мене є інформація з різних джерел, що так звані керівники оцих фейкових утворень (так званих ДНР-ЛНР, - "Апостроф") зараз почали шукати і пробують купувати житло на території РФ. Або в якихось невизнаних республіках - Абхазії й тому подібних.

Також надходила інформація, що росіяни почали вивозити (з Донбасу, - "Апостроф") особливо цінне військове спорядження. Не танки з артилерією, бо то не є аж така велика цінність...

Вивозять те, що називається особливо цінним військовим майном. Наприклад, РЕБи - комплекси радіоелектронної боротьби. Була в мене інформація, що почали виводити антибатарейні системи. Тобто, те, що нам американці постачали, а в Росії є теж таке виробництво. Їх не так багато в самій російській армії, це досить дефіцитне озброєння. І дуже дороге. Була інформація і про те, що росіяни почали вивозити свої безпілотники...

Я не можу до кінця перевірити цю інформацію, але вона надходить. Причому з різних джерел. Останнє, що було - і це вже підтверджують неодноразово - що фінансування цих ОРДЛО наступного року Російська Федерація припиняє. Вони не закладають видатки на “народні республіки” в бюджеті-2018.

Повний текст інтерв'ю Юрія Гримчака читайте на "Апострофі" найближчим часом

Читайте також