RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Сподіваюся, петля на шиї у Путіна затягнеться як можна швидше – український режисер

Український режисер про Путіна і Росію

Український режисер про Путіна і Росію Фото: EPA/UPG

Український режисер, актор і телеведучий, заслужений артист Автономної Республіки Крим АХТЕМ СЕІТАБЛАЄВ вважає, що за рік або два ситуація в Росії настільки зіпсується, що Україні варто побоюватися, щоб не потрапити під уламки зруйнованої імперії. У інтерв'ю "Апострофу. Лайм" Ахтем Сеітаблаєв розповів про війну на Донбасі, Путіна і РФ.

Про Путіна

[Конфлікт на Донбасі] триватиме рівно стільки, скільки Путін буде знаходитися у владі. Хоча я особливо не тішуся надіями, що Путіна не стане і на цьому все припиниться. На жаль, уся система координат російського обивателя базується на цих міфічних перемогах. Над ким, над чим, для чого, навіщо? Але все до цього йде. І я дуже сподіваюся, що це не займе десятиліття, тому що хлопці [на Донбасі] гинуть, тому що у багатьох відібраний будинок і немає можливості повернутися. Та багато чому. Я дуже сподіваюся, що петля в буквальному і в переносному сенсі як можна швидше затягнеться на шиї цього біснуватого...

Мені здається, що їм [в Росії] необхідно вибудувати таку систему координат, так її перезавантажити, щоб ні у кого не було можливості за всього бажання робити те, що зробив Путін і його оточення...

Ти просто розумієш, що він – не божевільний, він – дуже прагматичний покидьок, який буде йти доти, доки йому дозволять йти.

Про крах Росії

З одного боку, рік-два в житті людини значать дуже багато, а з історичної точки зору – це крапля в морі. Але хто думав ще півроку тому, що сьогодні американська дипмісія закриє всі візові центри в Росії, окрім Москви? Хто думав, що з приходом Трампа, обрання якого хворий Жириновський відзначав шампанським в прямому ефірі, американські санкції стануть ще жорсткішими? Адже це вектор, це тренд, колесо історії неможливо повернути назад.

Напевно, ще два-три роки тому не настав час, але зараз з посиленням армії України, з посиленням її економічної могутності в купі з жорсткими санкціями [проти РФ], я думаю, все до того прийде, що за рік-два буде настільки жорсткою ситуація з Росією, що нам треба бути готовим до того, щоб – це ніби падає величезна будівля – не потрапити під її уламки. Це не те, про що я мрію, просто жити з таким сусідом, який із століття в століття продовжує одне і те ж... Нехай вони побудують свій туалет нормальний, хай почистять свої вулиці. Не треба лізти до нас. У вас величезна територія, багата країна, займайтеся нею. Чого ви лізете до нас? Ми самі розберемося, як нам жити.

Повний текст інтерв'ю читайте на "Апострофі. Лайм" найближчим часом.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України