RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Жорстке покарання за "дерибан" і пляшка для "Джокера": про що заявив Арахамія на брифінгу

У "Слузі народу" розгорілося чимало скандалів

У "Слузі народу" розгорілося чимало скандалів Фото: unian

У четвер, 21 листопада, глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія провів брифінг, на якому зробив низку гучних заяв, зокрема, пояснив скандали з партією, які вже сколихнули громадськість в Україні. "Апостроф" зібрав головні тези.

"Юзик" ні при чому і "тр*х" за "дерибан"

Арахамія прокоментував скандал навколо зливу в мережу скандальних переговорів "слуги народу" Юрія Корявченкова ("Юзика") з поліцією Кривого Рогу, які обговорювали грошові потоки і їх "кришування".

"Я чув, що люди приїхали в рідне місто до президента. Це нардепи з різних округів, вони не пов'язані між собою. Кажуть, що там наркомани, нелегальна ігруха, металобрухт. Вони хочуть навести в цьому місці порядок. Це моє бачення", - заявив він, зазначивши, що в цьому не бачить ніякого злочину.

Крім того, Арахамія закликав місцевих чиновників і нардепів, які їздять в регіони, повідомляти про тиск і "договорняки" з боку центральної влади.

"Я приїжджаю до Миколаєва, зустрічаюся у голови ОДА на нараді з силовиками і кажу: "Якщо хтось вам з Києва буде дзвонити і говорити, туди не ходи, це не роби, це не розслідуй, телефонуйте особисто мені. Ми їх тр*хнем як слід", - сказав політик.

За його словами, народні депутати повинні повідомляти інформацію про "договорняки" і писати запити в правоохоронні органи.

"Слуга" -педофіл і таємниця "Джокера"

Арахамія запевнив, що "слуга народу" Роман Іванісов, який нібито відбував термін за зґвалтування неповнолітньої, буде виключений з партії, якщо даний факт підтвердиться. У той же час він не виключив, що поширена інформація може бути фейком.

"Уявіть собі, як пан Іванісов себе почуває, якщо це фейк. Його насильником обзивають. Якщо це фейк, це буде дуже прикро", - зазначив він.

Також політик уточнив, що спілкувався з Іванісовим особисто і той заявив, що йому потрібен час: нібито на нардепа зараз йде атака, оскільки він займається антикорупційними справами по янтарю. Зараз, за словами Арахамії, він не може ні підтвердити, ні спростувати ні слова Іванісова, ні заяви тих, хто його звинувачує: потрібно чекати результатів перевірки. Це пов'язано з тим, що справа 1996 року, її немає в електронних реєстрах.

Не залишився без уваги Арахамії і ажіотаж навколо "зливів", які влаштовує "Джокер". Він зазначив, що пранкеру відомо навіть набагато більше, ніж йому. "Не знаю, хто він, але я йому пляшку винен", - загадково сказав нардеп.

"Битва" за Стефанчука

Арахамія розповів, що перший віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук від "Слуги народу", що потрапив у скандал через те, що за державний рахунок знімав квартиру у власної тещі, вирішив повернути всі витрачені на оренду житла гроші назад.

"Пан Стефанчук - дуже культурний, інтелігентний чоловік. Ось він людина, за яку я буду битися до останнього. Він, до речі, щоб вам було зрозуміло, все робив законно, там особиста є історія. Але він написав заяву на ім'я голови Верховної Ради з проханням дозволити йому повернути назад всі кошти", - сказав глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному