RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Втрати в 5% деморалізують Росію - эксперт

Експерт назвав цифру втрат, яка деморалізує російські війська

Експерт назвав цифру втрат, яка деморалізує російські війська Розбита російська техніка Фото: facebook.com

Москва віроломно напала на Україну, паралельно залякуючи нас і намагаючись викликати паніку в суспільстві. Як їй не піддатися, і що мають робити ЗСУ та українці загалом – "Апострофу" розповів політичний експерт МЦПД Ігор Петренко.

Російська федерація розпочала неприкритий акт агресії проти України. Це вже не бойовики "ДНР" та "ЛНР", а регулярні частини Росії.

Зараз можна бачити купу смітників роcпропаганди в телеграмі, які пишуть про те, що ЗСУ здаються в полон, опору немає, ми втрачаємо міста і таке інше. Це все брехня – потрібно довіряти виключно офіційній інформації. Яскравий приклад – це Щастя. Пишуть, що його та Станицю Луганську захопили. Нічого подібного, ми відбили атаку, близько 50 нападників загинули.

Критичними будуть найближчих 2-3 дні активної фази бойових дій Зараз ми проводимо консультації з партнерами для того, щоб вони виробили систему реагування та надавали Україні всю необхідну допомогу. Наше завдання за згаданий термін завдати максимальної шкоди російській армії. Якщо раніше для того, щоб деморалізувати військо, потрібно було завдати втрат у розмірі 30%, то сьогодні це 5-6%. Виходячи з інформації про кількість військ, які напали на Україну – це близько 14-15 тисяч. Завдати такої шкоди – головне завдання ЗСУ, ми ж розуміємо, у агресорів є сім'ї, дружини. Тобто треба завдати максимальної шкоди для того, щоб спровокувати хвилю невдоволення в РФ, адже там багато хто не хоче війни, я вже не говорю про бізнес, і про різні вежі Кремля.

Як реагувати на те, що відбувається? Наразі введено військовий стан. Найголовніше завдання людей – це зберігати спокій, по можливості залишатися вдома, якщо робота дає можливість – працювати дистанційно, надавати будь-яку допомогу нашим військовим, владі.

Дуже важливо зараз розвантажити дороги, люди не повинні панікувати, стояти в заторах, оскільки дороги на сьогоднішній день потрібні для передислокації військових, швидкої допомоги, поліції. Тож поліцейським не треба зараз займатися оформленням ДТП, в які потраплятимуть недбайливі люди, які намагалися втекти, хоча в цьому немає сенсу, адже фактично в Україні зараз немає безпечного місця: Львівську, Івано-Франківську області обстрілюють, у Сумській, Чернігівській, Херсонській, Одеській областях зараз точаться активні бої. Тому не треба потурати агресору та показувати, що ми чогось боїмося.

Я спостерігаю з вікна кілометрові пробки, черги в аптеки і таке інше – нічого цього не потрібно робити. Все буде добре. Найголовніше – це критичні 2-3 дні: протримаємось, і все буде набагато легше. Вже є реакція міжнародного співтовариства, як завжди вона трошки запізнюється, нам звісно хотілося б швидше. Але я пропоную вважати сьогоднішній день початком падіння двох диктаторів, Володимира Путіна та Олександра Лукашенка, який перетворив свою країну на плацдарм для наступу на Україну. Це не буде забуто, це Гаага, яка років 200 плакатиме за цими двома нелюдами.

Наші збройні сили гідно протистоять ворогові, тому зберігаємо спокій і тримаємось разом. Дуже важливо допомагати один одному, заспокоювати своїх сусідів і самим спокій. Так переможемо!

Читайте також

Телеграмна війна: чи заблокують ключовий російський месенджер в Україні

Російська соцмережа Телеграм потенційно небезпечна для України

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Новини партнерів