RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Падіння чорного "Вагнера": що відбудеться після відправки Пригожина на концерт до Кобзона

Авіакатастрофа у Тверській області посилить позиції міністра оборони РФ

Авіакатастрофа у Тверській області посилить позиції міністра оборони РФ Фото:

У середу, 23 серпня, у Тверській області біля села Куженкіне розбився літак, на якому знаходився ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин. В результаті в російських ЗМІ повідомили, що Пригожин та командир "вагнерівців" Дмитро Уткін загинули. При цьому в РФ активно обговорюють той факт, що літак упав не сам, а йому "допомогли" в Міноборони РФ. Про те, як це читайте у колонці експерта з питань безпеки Івана Ступака, спеціально для "Апострофа".

Євген Пригожин став "вантажем 200". Найцікавіше, що шеврон із написом "Вантаж 200 – ми разом" він носив на своїй формі під час боїв за Бахмут. Показово й те, що ця подія відбулася рівно через 2 місяці з часу старту пригожинського недопутчу. 23 червня Пригожин оголосив, що його приватна армія розпочинає "марш справедливості" на Москву, налякавши там все керівництво РФ.

За іронією долі практично синхронно стало відомо про те, що найближчого соратника Пригожина Сергія Суровікіна усунено з посади командувача Повітряно-космічними силами Росії. Такий збіг…

Можна шукати, звісно, й інші збіги. Наприклад, цього дня Україна відзначає День державного прапора. Але я не думаю, що Путін вирішив зробити нам свято. Там свої розбірки. Я впевнений, що команду на вбивство Пригожина віддали з Кремля. А Шойгу з Герасимовим його чудово виконали.

Читайте: Тіла впізнали: у мережі повідомляють про загибель Пригожина та Уткіна

Можна констатувати й інший факт: загалом Шойгу після цієї історії зміцнює свої позиції.

Якщо ж говорити про "випадковість" авіакатастрофи, то тут теж все зрозуміло: літак Пригожина Embraer Legacy 600 був збитий ППО Росії точно на півдороги з Москви до Санкт-Петербурга. Там стояло 4 дивізіони ППО і є відео, як його збивають. Можу сказати, що це не вибух на борту.

Я стежив за переміщеннями Пригожина і сьогодні він справді прибув з Африки, а потім вилетів до Пітера і на півдорозі його літак зник з радарів. До речі, це сталося приблизно за 50 км від резиденції Путіна на Валдаї.

Хоча російські ЗМІ вже підтвердили смерть Пригожина, я все ж таки лишаю 0,5 відсотка, що він таки вижив і якимось чином зміг обдурити вбивць. Є й певна ймовірність того, що це могло бути інсценування, особливо з огляду на спритність Пригожина. Якщо ж Пригожин справді загинув, то наступним може бути Гіркін. Щоправда, з ним все буде набагато простіше.

Читайте: Шойгу, Герасимов, де я? Яскраві меми на катастрофу з літаком Пригожина

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному