RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Війна на Донбасі: якого подарунка Путін чекає на день народження

Навіщо люди Путіна ведуть переговори зі США?

Навіщо люди Путіна ведуть переговори зі США? Фото: kremlin.ru

Україні не варто чекати якихось військових провокацій на Донбасі з боку росіян до дня народження президента РФ Володимира Путіна 7 жовтня. Глава Кремля чекає на інший подарунок і розраховує на зустріч свого помічника Владислава Суркова і спецпредставника Держдепу США Курта Волкера, яка відбудеться в Белграді. Таку думку "Апострофу" висловив військовий експерт Олег Жданов.

Я думаю, що не буде якихось провокацій у зв'язку з днем народження Путіна. Це не той подарунок, на який він чекає. Він більше чекає на підсумки зустрічі Суркова і Волкера – це прямі перемовини Кремля і Білого дому (які відбудуться 7 жовтня у Белграді, - "Апостроф"). А тут псувати собі нерви, щоб його вкотре стали звинувачувати в ескалації конфлікту не думаю, що йому це треба. Всі вже прекрасно розуміють, хто стоїть за спиною тих, хто стріляє.

І тим більше, у нього зараз зовсім інші завдання виведення капіталів з іноземних банків назад в Росію, щоб їх не конфіскували 21 січня і не заарештували рахунки. Тому навряд чи будуть якісь провокації сьогодні.

Нагадаю, що 21 січня це 181-й день. Згідно закону США (яким було введено санкції проти Росії, Ірану та КНДР, - "Апостроф"), фінансова розвідка оприлюднить, заарештує і вилучить активи за статтею "незаконне збагачення". Тут навіть не сумнівайтеся це закон США.

Чого чекає Путін від зустрічі Суркова з Волкером? Я думаю, що це хід РФ у відповідь. На першій зустрічі, що відбулася в Москві, Курт Волкер виклав позицію Сполучених Штатів, чого вони хочуть від Росії. Судячи з того, що РФ почала проводити активні дії, зокрема, переводити свої активи в золоті злитки це говорить про те, що вони виводять їх з-під удару санкцій.

Зараз Сурков представить своє бачення вирішення питань з боку Москви для Білого дому. А ось вже наступна зустріч, якщо вона відбудеться після такого обміну думками, може мати якусь результативність. Або вони сядуть за стіл переговорів, або наростатиме конфронтація, посиляться санкції і так далі.

Читайте також

Скандинавський розрахунок: навіщо Данія скуповує українську зброю

Допомога з розвитку українського ВПК з боку західних країн є для вкрай важливою

Допомога США в обмін на російські НПЗ? Чи піде Київ на такий компроміс

Україна змушена враховувати інтереси західних партнерів, але не забуватиме про власні інтереси

Прикрити небо і не лише: про що говоритимуть на раді Україна-НАТО

Україна має шанс отримати допомогу у вигляді ППО від союзників