RU  UA  EN

Пʼятниця, 27 вересня
  • НБУ:USD 40.87
  • НБУ:EUR 45.45
НБУ:USD  40.87
Політика
Погляд

Всі маски скинуті: Лукашенко показав справжнє ставлення до України

Тимчук про затримання в Білорусі журналіста Павла Шаройка

Тимчук про затримання в Білорусі журналіста Павла Шаройка Фото: EPA/UPG

У Білорусі затримали ще одного громадянина України. Цього разу - власного кореспондента суспільного мовника "Українське радіо" Павла Шаройка, який не виходить на зв'язок вже близько двох тижнів. Мінськ затримання журналіста поки офіційно не підтверджує, але про це заявили гендиректор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія, генеральний продюсер "Українського радіо" Дмитро Хоркін і дружина Павла Олена.

За неофіційною інформацією, журналіста звинувачують у шпигунстві. Глава комітету ВР з питань свободи слова та інформполітики і нардеп від "Народного фронту" Вікторія Сюмар переконана, що це класичний "російський стиль". Аналогічної думки дотримується і її колега за фракцією, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук. Про це він заявив "Апострофу".

Наші джерела в Білорусі підтверджують затримання Павла Шаройка. Думаю, особливих підстав для розгляду різних варіантів немає.

Абсолютно зрозуміло, що після затримання громадянина України Гриба, який знаходився на території нібито нейтральної Білорусі, а тепер і після затримання самими білоруськими спецслужбами українського журналіста, Лукашенко просто зняв маску і показує своє справжнє обличчя, про яке, загалом, особисто я говорив і раніше.

Проведення спільних російсько-білоруських навчань ("Захід-2017", - "Апостроф") у той час, коли Росія вже три з половиною роки веде війну проти України. Потім - надання території своєї країни для російських спецслужб і їх роботи проти громадян України та затримання самими білорусами за явною вказівкою ФСБ українського журналіста.

Ми бачимо, що Білорусь повністю сприяє Росії, що б нам не розповідали в Мінську, що б не розповідав Лукашенко про відносини з Україною. Ми розуміємо, хто веде і хто підпорядкований, хто виконує накази.

На мій погляд, будь-які подальші спроби Лукашенка зображати якогось там правителя, який приймає рішення самостійно, без указки з Кремля, були б безглуздими. Всі маски скинуті.

Читайте також