RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Існує спосіб відновити мир між Україною і Росією - Курт Волкер

Курт Волкер про свою місію в Україні

Курт Волкер про свою місію в Україні Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

США намагаються посприяти процесу відновлення миру між Україною і Росією. І один із способів на шляху до цього - введення миротворчої місії на Донбасі. Про це в бліц-інтерв'ю "Апострофу" розповів спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України КУРТ ВОЛКЕР під час Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), яку організував Фонд Віктора Пінчука.

- Чи не важко вам вести переговори із Владиславом Сурковим – розмовляти про одне й те ж стільки разів?

- Звичайно, це просто. Він представляє політику свого президента, а також - політику Росії в Україні. Ми не доходимо згоди, але дуже важливо, що ми намагаємося досягнути прогресу. Ми не маємо змоги досягнути більшого поступу на землі. Гадаю, ми сформулювали певні ключові точки. Ми маємо надію, що нам вдасться добитися мандату ООН для миротворчої місії.

Миротворча операція – це спосіб вивести російські сили, створити простір для миру й безпеки для людей там. Після цього ми можемо дістатися до точки імплементації Мінських домовленостей. Наразі ми не маємо згоди з цього питання й це тема для обговорення.

Читайте також: Як Україні вигідно використовувати НАТО - Леонід Кучма

- Проте як змусити Росію пристати на пропозицію миротворчої місії, на якій наполягають США та Україна?

- Я думаю, що Росія розуміє – те, що вона робить зараз, шкодить в першу чергу самій Росії. Вона втрачає серця й уми серед українців, вона привчає молоде покоління до того, що Росії не можна довіряти, вона калічить життя російськомовних людей на Сході України. Тож все це завдає величезної шкоди самій Росії.

Я маю на увазі, що існує спосіб відновити мир, відбудувати стосунки між Україною та Росією, які знову можуть стати значно кращими. Тож я сподіваюся, ми зможемо посприяти процесу, який дозволить цьому статися.

Читайте також

В Альянсі думають про Україну: що дасть нашій країні статус кандидата в НАТО

У НАТО відбувається дискусія щодо того, як співпрацювати з Україною та як взаємодіяти з Росією

Бити чи не бити: що робити Україні з російськими НПЗ

Україна не повинна відступати від своїх задумів і завдавати ударів по російським НПЗ

Конгрес може проголосувати за допомогу Україні, є чотири сценарії - Уріель Епштейн

Республіканська партія США потрапила під повний контроль Дональда Трампа та прихильників його політики