RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Санкції від Путіна: "підлива" та ефект дзеркал для росіян

Слава Рабинович про наслідки введення санкцій Росією проти України

Слава Рабинович про наслідки введення санкцій Росією проти України Фото: УНІАН

Новий список санкцій Росії щодо України викликав ефект бомби, що розірвалася. Рішення Кремля виявилося досить суперечливим: в ньому, наприклад, опинилися як колишні "регіонали", так і нинішні "яструби" політики щодо РФ. Про те, навіщо Росія пішла на цей крок і з чим пов'язана така позиція рішення кремлівської влади, "Апостроф" дізнався у російського фінансиста і блогера Славу Рабиновича.

Кримський ефект і патріотичний чад в Росії в значній мірі вивітрилися і продовжують зникати. Відповідно потрібні якісь нові "прилади", що забезпечують "дим в дзеркалах". Цей ефект дзеркал і диму – єдине, що залишається в руках у Путіна, за винятком гармат, танків і майбутніх кандидатів на "вантаж 200".

Окрім гармат і танків російському народонаселенню потрібно щось періодично підливати. Ось така-от "підлива" винайдена зараз...

Що стосується впливу санкцій на Україну з боку Росії, то його бути не повинно: ніякого ефекту від цих санкцій чи їх відсутності не очікую. А якщо для якихось фізичних чи юридичних осіб буде негативний ефект, то на п'ятий рік війни, яку Росія розв'язала проти України, можна було вже давно зрозуміти, що підтримувати будь-які відносини з країною-агресором не варто.

Відповідно, якщо у кого-небудь з цього списку будуть виявлені, наприклад, заморожені гроші в якомусь кримському банку, то туди цим грошам і їх господарям і дорога.

А в іншому я не бачу особливих проблем, якщо відставити убік будь-які пропагандистські фактори і розглядати історію по суті.

Читайте також: Санкції Росії не вдарять по економіці України: вони розраховані на інше

Читайте також

Прикрити небо і не лише: про що говоритимуть на раді Україна-НАТО

Україна має шанс отримати допомогу у вигляді ППО від союзників

План Джонсона по Україні: допомога чи ганьба

Ідея Майка Джонсона не була сприйнята ні Києвом, ні Білим домом

Ситуація критична: хто врятує Україну системами Patriot

В ідеалі Україні потрібно 25 комплексів Patriot, але спочатку вистачить і 7