RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Зеленський і Порошенко в Парижі: фото, відео та всі подробиці

Порошенко і Зеленський зустрічаються з лідерами країн ЄС

Порошенко і Зеленський зустрічаються з лідерами країн ЄС

Чинний президент України Петро Порошенко і його суперник у другому турі виборів Володимир Зеленський 12 квітня в Парижі проводять зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Крім цього перед візитом до свого французького колеги Порошенко відвідав Німеччину і зустрівся в Берліні з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Напередодні українські політики провели розмову в ефірі телеканалу 1+1.

"Апостроф" веде онлайн трансляцію зустрічей Порошенка в Німеччині і Франції, а також Зеленського у Франції перед другим туром виборів, який відбудеться 21 квітня.

______________________________________________________________________

21:05 Порошенко дав інтерв'ю в Парижі після зустрічі з президентом Франції.

20:50 На сторінці Порошенка в Facebook з'явилися нові фото зустрічі з Макроном.

20:35 Зеленський розповів про зустріч з Макроном


19:40 Порошенко опублікував на своїй сторінці в Facebook фото з президентом Франції.

"Радий зустрічі з щирим другом України Еммануелем Макроном", - підписав він фото.

19:18 "Була дуже класна атмосфера. Зустріч була конструктивною, ми обговорили найважливіші для України питання. Говорили про головне - про припинення війни на Донбасі", - сказав Зеленський за підсумками зустрічі з Макроном. При цьому варто відзначити, що Зеленський відповідав на питання журналістів українською.

17:35 Зеленський зі своєю командою зустрівся з Макроном. Відео з зустрічі опубліковане на сторінці кандидата у Facebook.

"Володимир Зеленський зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном. Лідер Французької Республіки прийняв кандидата в президенти України у своїй резиденції — Єлисейському палаці в Парижі", - сказано у повідомленні.

Разом із Зеленським у зустрічі взяли участь екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, колишній член НАЗК Руслан Рябошапка і керівник виборчого штабу Зеленського Іван Баканов.

17:11 Зеленський прибув до Єлисейського палацу в Парижі, де пройде зустріч з Макроном.

16:52 Порошенко і Меркель в ході розмови в Берліні підтримали введення на Донбасі "пасхального перемир'я" - з 18 квітня. Також канцлер Німеччини заявила, що "нормандський формат" переговорів по Донбасу себе повністю виправдав.

"Я вважаю, що цей формат себе виправдав. Що стосується комбінації з Тристоронньою контактною групою, я вважаю, нам треба працювати далі в цьому форматі. Це не формат, який виключає інших, ми завжди говорили про це в Європейському Союзі, консультувалися з іншими представниками , що стосуються "нормандського формату", ми співпрацювали зі Сполученими Штатами, але цей формат, в принципі, себе виправдав у цих надзвичайно складних умовах, я думаю, його треба продовжувати ", - заявила вона.

15:39 Порошенко про зустріч з Меркель: "Щиро вдячний пані Канцлеру Ангелі Меркель за сьогоднішню теплу зустріч та конструктивну розмову. Ми виробили по-справжньому стратегічне партнерство між Києвом та Берліном".

15:19 Зустріч Порошенка і Меркель.

12:35 Порошенко вже прилетів до Берліна на зустріч з Меркель. Потім його чекає Париж і зустріч з Макроном.

10:17 А ось і офіційний анонс від прес-служби Макрона.

07:59 В адміністрації Макрона заявили, що приймуть Зеленського в Єлисейському палаці о 15:00. Зустріч з Порошенком запланована на 18:00. Французький президент має намір обговорити питання двосторонніх відносин і, можливо, співробітництво в рамках нормандського формату.

У штабі Зеленського підтвердили зустріч, не розкривши ніяких деталей.

Порошенко заявив, що на кону переговорів "доля держави, доля не тільки української, а й європейської безпеки, доля стабільності континенту".

Нагадаємо, про зустріч повідомив 10 квітня на брифінгу спікер виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв.

"Мені відомо про те, що Зеленський поїде до Макрона. По дипломатичних каналах французи координувалися в цьому питанні з українською стороною... Зеленський буде, здається, в п'ятницю в Парижі і справді матиме зустріч з Макроном. В той же день в Парижі повинен бути і Петро Порошенко і теж буде зустрічатися з Макроном", - розповів Медведєв.

За його словами Порошенко вважає, що Зеленському "було б корисно вийти зі сфери шоу-бізнесу і трошки поринути в світ реальної політики, в тому числі міжнародної, і почати набувати хоч якийсь досвід".

За словами Медведєва на 12 квітня у Порошенка також запланована зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Як повідомляв "Апостроф", Порошенку і Зеленському не вдалося досягти спільного рішення щодо дебатів. Представники нинішнього президента наполягають на проведенні дебатів на стадіоні 14 квітня, а 19 числа закликають прийти в студію "Громадської". У той же час, представники Зеленського згодні на дискусію тільки на стадіоні і тільки 19 квітня.

31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Зеленського в першому турі проголосувало 5 714 034 (30,24%) виборця, за Порошенка - 3 014 609 (15,95%). Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.

Читайте також

Скандинавський розрахунок: навіщо Данія скуповує українську зброю

Допомога з розвитку українського ВПК з боку західних країн є для вкрай важливою

Допомога США в обмін на російські НПЗ? Чи піде Київ на такий компроміс

Україна змушена враховувати інтереси західних партнерів, але не забуватиме про власні інтереси

Прикрити небо і не лише: про що говоритимуть на раді Україна-НАТО

Україна має шанс отримати допомогу у вигляді ППО від союзників