RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Україна може повернути Донбас раніше, ніж Путін знову стане президентом

"Малоросія" - це нова наклеєчка на дуже тухлий товар

"Малоросія" - це нова наклеєчка на дуже тухлий товар Фото: EPA

Державна дума РФ прийняла закон, який передбачає спрощення отримання російського громадянства українцями. Чому таке рішення є порушенням міжнародного права, навіщо Росія надає притулок злочинцям з України і в які строки Київ може повернути окупований Донбас, "Апострофу" розповів російський опозиціонер Костянтин Боровий.

Росія своїм рішенням не може позбавляти громадян України громадянства. Для цього громадянин повинен у відповідністю з Конституцією України особисто зробити відповідну заяву. Це, в першу чергу, суто піарівська, пропагандистська акція. В тексті написано, що потрібно публічно і гласно відмовитися від українського громадянства. Це ляпас Україні. Зараз вони можуть це зробити. Це, звичайно, є незаконним та суперечить міжнародним нормам. Я думаю, що Україна може це оскаржити. Тому що це форма надання політичного притулку, по суті, злочинцям, які скоїли злочини на території України та будуть намагатися уникнути відповідальності. Потрібно це оскаржувати в міжнародних судах. Це втручання Росії не в свою компетенцію.

Якщо говорити про потенційну можливість використання цього інструменту для залучення мешканців окупованого Донбасу до участі в президентській кампанії 2018 року (в результаті якої Володимир Путін планує знову стати президентом РФ, - "Апостроф"), то я дуже сподіваюся, що до березня 2018 року ця ситуація не доживе. І Україна доб'ється повернення Донбасу і припинення існування бандитського анклаву на своїй території.

Сьогодні американські сенатори зробили заяву з приводу того, що Путін не збирається вирішувати ніякі проблеми. Тому можна використовувати всі дипломатичні та військові шляхи для вирішення цієї задачі. Я сподіваюся, що з допомогою союзників Україна вирішить цю проблему.

Що стосується заяви [ватажка ДНР Олександра] Захарченка про створення "Малоросії", то це спроба підтримати проект, хоча б у такій вербальній формі. Тому що він, звичайно, вже здох, бандити позбавлені достатнього фінансування та моральної підтримки. Це нова наклейка на товар, що дуже сильно та давно протух. Юридичних наслідків таких заяв бути не може, як не назви цей бандитський анклав, який не визнаний ніким, крім інших невизнаних бандитських анклавів - таких, як Південна Осетія. Перспектив ніяких - юридичних, міжнародних. А тріскотня буде в ЗМІ Росії, як завжди буває у пропагандистських кампаніях.

Читайте також

Кадрова карусель в Кабміні: чому звільнили Кубракова та Сольського

Звільнення міністрів очевидно є рішенням Офісу президента

Перед зачисткою уряду: що стоїть за скандалом з міністром Сольським

Навколо уряду продовжуються серйозні пристрасті

Кінець Московському патріархату? Що готує Верховна Рада

Боротьба з російським впливом в Україні триває і Верховна Рада вже підготувала законопроект про заборону російської церкви