RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Чиновники, на вихід: кого зачепить квітнева хвиля звільнень

Звільнення торкнуться не лише топ-чиновників у Кабміні

Кабмін У Кабміні можуть статися відставки Фото: з відкритих джерел

Наступного тижня у Кабінеті міністрів очікується низка змін: планується звільнення кількох міністрів та віце-прем’єра. Про те, хто ризикує лишитися без посади в результаті кадрових пертурбацій і чому вони можуть відбутися не лише в уряді, читайте у матеріалі "Апострофа".

Наступного тижня під час сесії Верховної Ради планується ухвалення низки кадрових рішень. Про це у своїй Телеграм-сторінці повідомив нардеп Ярослав Железняк. Він, не називаючи прізвища, зазначив наступне: "Тут, увага, ніхто не знає фінального рішення. Але є відчуття що це буде: 1) зміни по Кабміну: 3-4 міністра, серед яких навіть два віце-премʼєра. 2) генпрокурор (ось тут я досі не впевнений, що прям на наступному тижні). 3) Звільнять члена/ів Рахункової палати. 4) Можливо ще пару позицій".

Варто зауважити, що розмови про ймовірне звільнення Андрія Костіна з посади генпрокурора тривають вже більше місяця, а на його посаду сватають чинного голову Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера. Утім, за інформацією "Апострофа", поки що остаточного рішення з цього приводу немає.

Водночас, як повідомляють джерела "Апострофа" в Кабміні, свої посади можуть втратити віце-прем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та міністр аграрної політики Микола Сольський. І якщо останнього давно хочуть "скоротити" задля об`єднання його міністерства з міністерством економіки, (що, до речі, вже намагалися зробити у 2019 році), то в ситуації з Кубраковим є політичне підґрунтя.

Читайте: Новий закон про мобілізацію: що зміниться для українців

"Кубраков встиг розійтися з усіма гравцями, які раніше робили на нього ставку. Йдеться, зокрема, про Юрія Голика, з яким вони разом займалися "Великим будівництвом". Зараз обговорюється питання щодо того, щоб прибрати Кубракова з уряду. Але остаточне рішення буде ухвалено, як завжди, в останній момент", - повідомило нам джерело.

Серед тих, кого можуть звільнити, також фігурує Ірина Верещук, віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Утім, два джерела "Апострофа" не підтверджують остаточного рішення по ній. Скоріш за все, їй таки вдасться втриматися на своїй посаді.

Водночас очікується низка рішень щодо трансформації роботу Кабміну. Так, окрім об’єднання МінАПК з мінекономіки у планах – приєднання міністерства ветеранів до міністерства оборони. Ведуться дискусії і про розділення міністерства культури та інформаційної політики на низку окремих галузевих служб і агенцій та аналог Міністерства інформаційної політики, яке уже існувало в 2014-2019 роках – так званий МінСтець.

Попри досить значну інтенсивність чуток, остаточного рішення за всіма зазначеними пунктами немає. І ситуація може змінитися протягом найближчих двох днів. Окрім того, за інформацією "Апострофа", окрім кадрових рішень в Кабміні також уже наступного тижня можуть відбутися рішення у силовому блоці.

Читайте: Є нові бригади? У Кабміні заявили про "пом’якшення" мобілізації вУкраїні

Читайте також

Перед зачисткою уряду: що стоїть за скандалом з міністром Сольським

Навколо уряду продовжуються серйозні пристрасті

Кінець Московському патріархату? Що готує Верховна Рада

Боротьба з російським впливом в Україні триває і Верховна Рада вже підготувала законопроект про заборону російської церкви

Новий закон про мобілізацію: що зміниться для українців

Після кількох місяців дискусій Верховна Рада таки ухвалила багатостраждальний закон

Новини партнерів