RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Є нові бригади? У Кабміні заявили про "пом’якшення" мобілізації в Україні

У 2024 році мобілізація в Україні буде значно м'якшою, ніж багато хто собі уявляє. Зараз армія не потребує ще 500 тисяч нових громадян.

З такою заявою виступив прем'єр Денис Шмигаль під час ефіру Esimeses stuudios.

Читайте також: Обмежено придатних зобов’язали пройти повторний медогляд: в законі визначили крайній термін

За його словами, він та президент Володимир Зеленський спільно контролюють ситуацію щодо мобілізації в країні. Зокрема головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський здійснив аудит Сил оборони, у результаті чого стартувала перша після початку повномасштабної війни ротація на фронті.

"Ми розуміємо, що зараз потрібно не так багато людей, тому мобілізація буде набагато м'якшою. Думаю, протягом цього року ми виконаємо всі необхідні завдання з мобілізації українців", – повідомив Шмигаль.

Очільник уряду заявив, що зараз в армії є нові бригади, які укомплектовані людьми. Союзники мають забезпечити бійців обладнанням, військовою технікою, а також боєприпасами.

"Коли все це прибуде, нові бригади будуть укомплектовані – і ми суттєво збільшимо нашу бойову міць", – зауважив він.

В Україні мобілізація розпочалася після масштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року. Тоді ж ввели воєнний стан. І мобілізацію, і військовий стан неодноразово продовжували. Останній раз - на 90 днів, до 13 травня поточного року.

Днями головнокомандувач ЗСУ заявив, що нещодавній аудит в армії дав змогу вивільнити тисячі військових, які не беруть участі у бойових діях, і відправити на фронт.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, яка воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Раді висловились щодо відстрочки інвалідам і аспірантам.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація ув'язнених: який варіант пропонує Рада

Від чого залежить покарання за неявку за повісткою: пояснення ТЦК

Депутати, припиніть ділити українців: до чого призведе бронювання за гроші