RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Вбивство лідера "Оплоту": Гіві та Моторола розділять долю Жиліна

Експерт розповів, що означає вбивство колишнього ватажка угруповання "Оплот"

Експерт розповів, що означає вбивство колишнього ватажка угруповання "Оплот" Лідер сепаратистського угрупування "Оплот" Євген Жилін, убитий в підмосковному ресторані "Вітерець" 19 вересня screenshot/hromadske

Увечері 19 вересня в підмосковному ресторані "Вітерець" був застрелений лідер сепаратистського угруповання "Оплот" Євген Жилін. Члени цього угруповання вбивали учасників Революції гідності і також воювали на боці бойовиків на Донбасі. Джерела в правоохоронних органах Росії зазначають, що Жилін, а також його соратник Андрій Козар, який був важко поранений під час замаху, перебувають у розшуку в Україні. На їхню думку, вбивство було скоєно через борги, яких понабирав Жилін. Головний редактор сайту "Інформаційний опір" Юрій Карін вказує на три причини ліквідації Жиліна, причому його борги вкладаються в одну з них.

Перша версія - це зачистка свідків у справах, які пов'язуються з особистостями Михайла Добкіна та Геннадія Кернеса. До того ж може йтися навіть не про події на Майдані, а про більш прозаїчні речі - різні махінації на муніципальному рівні в Харкові. Там наш хлопчик (Євген Жилін, - "Апостроф") теж встиг наслідити.

Друга версія - це внутрішньовидова розборка. Сюди ж вкладається історія з боргами Євгена Жиліна. Може, він віджав щось не те, може, перейшов дорогу, кому не слід було. Хоча Жилін - досить дрібна сошка. Адже він навіть не став командиром "Оплоту", а ним став куди менш відморожений і куди більш керований Олександр Захарченко (нинішній ватажок незаконної ДНР, - "Апостроф").

До речі, таких внутрішньовидових розборок на території Росії буде все більше і більше. Адже туди приїжджають не тільки так звані українські "політики", а й російські діячі дрібнокримінального масштабу, які встигли повоювати і помародерствувати на Донбасі. Рано чи пізно до Росії будуть змушені втекти і так званий "полковник" "Моторола" (ватажок угруповання ДНР "Спарта" Арсеній Павлов, - "Апостроф"), і опущений персонаж "Гіві" (ватажок бандформування ДНР "Сомалі" Михайло Толстих, - "Апостроф"). Вони теж можуть стати жертвами якихось розборок або випадкових автокатастроф. Росія, до якої приїжджатиме такий дрібнокримінальний елемент, ризикує зануритися в атмосферу 1990-х років.

І, нарешті, третя версія - це зачистка свідків, ініційована кремлівськими кураторами ДНР і ЛНР. Поступово прибирають людей, які за невеликого натиску могли б дати свідчення, неприємні для Володимира Путіна та інших військових злочинців. Таких персонажів вже знищено достатньо. Згадаймо Олександра Бєднова ("Бетмена"), Олексія Мозкового і Пашу ("Соплю") Дрьомова. Як буде розвиватися ситуація далі? Є передумови, що зачистки розпочнуться якраз по лінії "Оплоту". Зайве свідчення тому - це повернення до Донецька Олександра Ходаковського, який є суперником Захарченко. Може бути хтось з них - хто кого раніше прикінчить.

Читайте також

Битва за Часів Яр: чи вдасться росіянам взяти ключове місто до 9 травня

Незважаючи на величезні втрати, російська армія не може розраховувати на те, щоб швидко взяти Часів Яр

Друга битва за Харків буде переломною - ветеран україно-російської війни

Ветеран війни з Харкова розповів про ситуацію в місті і настрої харків'ян перед новою загрозою зі сходу

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК