RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Прогноз погоди на Різдво: де буде сніг і коли чекати морозів

Синоптики розповіли про погоду на 6 і 7 січня

Синоптики розповіли про погоду на 6 і 7 січня Фото: pixabay.com

Новий рік українці зустріли зовсім не по-зимовому: під акомпанемент дощу і плюсової температури повітря. Яких сюрпризів варто чекати від погоди на друге головне зимове свято – Різдво, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, 6 січня напередодні Різдва українцям не варто чекати істотних морозів.

"Температура вночі буде від 2 морозу до 3 тепла, а вдень стовпчик термометра покаже від нуля до 5 градусів тепла", - розповів "Апострофу" начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Владислав Білик.

Так, морози очікуються тільки в центральних областях, на решті території України навіть вночі температура не опускатиметься нижче нуля. А на півдні буде зовсім по-весняному: від 8 до 10 градусів тепла вдень і 0-5 вночі.

Що стосується снігу, то тут синоптики обнадіюють: на Святвечір він буде, але разом з дощем.

"На півночі лівобережжя і місцями в західних областях очікуються невеликі опади: дощ і мокрий сніг. На решті території країни без опадів", - додав Білик.

У столиці 6 січня погода обіцяє бути дощовою, але ближче до вечора стане сухо. Вдень стовпчик термометра покаже від 5 до 7 градусів тепла, а вночі близько нуля.

Дивіться також: Як по всьому світу салютами зустріли 2018 рік

7 січня в Україні буде ще тепліше. "Температура вночі від нуля до п'яти градусів тепла, а вдень від 3 до 8 градусів з позначкою плюс", - сказав синоптик.

У цей день морозних температур не спостерігатиметься по всій території країни навіть вночі. А дощ, що переходить у мокрий сніг, стане незмінним супутником Різдва.

"У західних і центральних областях пройде невеликий дощ, а на півночі лівобережжя – місцями дощ з мокрим снігом. Але ці опади будуть незначними", - резюмував Білик.

У Києві в цей день буде переважно хмарно. Вночі пройде невеликий дощ, а вдень синоптики не очікують опадів. Температура повітря вдень очікується від 5 до 7 градусів тепла і на 3-4 градуси прохолодніше буде вночі.

Чи прийдуть в січні в Україну мінусові температури? На це питання синоптики відповідають ствердно. Згідно з довгостроковим прогнозом Гідрометцентру, середня температура січня в Україні очікується на рівні від нуля до 3 градусів морозу, а в Криму близько 2 градусів тепла, що на 1-2 градуси вище багаторічних показників.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

У Великодні вихідні погода в Україні буде помірною - сильна спека спаде, і в багатьох областях пройдуть дощі, місцями грози

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торгівля вживаними автомобілями в Україні через автосалони допоможе спростити процедури, але машини швидше за все подорожчають