RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Яскравий весняний Київ з повітря: вражаючі фото з висоти пташиного польоту

Перші дні травня були по-справжньому спекотними

Перші дні травня були по-справжньому спекотними Фото: Олександр Гончаров / Апостроф

Незважаючи на те, що зима в цьому році ніяк не хотіла йти і сніг пролежав цілий березень, а холоди відпустили тільки в квітні, з настанням останнього місяця весни в українські міста прийшла по-справжньому спекотна погода.

"Апостроф" публікує фото весняного Києва, зняті з висоти пташиного польоту власним фотокореспондентом Олександром Гончаровим.

Метеорологічна весна в 2018 році прийшла в Київ 24 березня – на 13 днів пізніше кліматичної норми. Але вже квітень і травень відзначилися декількома температурними рекордами.

Читайте також: Сильні грози вдарять по спеці: з'явився свіжий прогноз погоди в Україні

Так, за даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, ніч на 4 травня виявилась найтеплішою з 1881 року. Стовпчик термометра не опустився нижче +15,3°, що на 0,8° тепліше, ніж попередній рекорд в 1934 році.

Напередодні, 3 травня, був зафіксований рекорд максимальної температури повітря: стовпчик термометра піднявся до +30,2°, що на 1,4° вище попереднього максимуму 1934 року. Середньодобова температура також побила останній рекорд, склавши +22,8°.

Дивіться також: Засніжений Київ з висоти пташиного польоту

Кліматологи відзначають, що за 137 років регулярних спостережень у Києві було 11 років, коли максимальна температура повітря взагалі жодного дня не перевищувала 30-градусну позначку, і закликають українців готуватися до спекотного літа.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами