RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Дощі і прохолодно: синоптики розповіли про погоду у серпні

У серпні погода почне готувати українців до осені

У серпні погода почне готувати українців до осені Фото: УНІАН

Календарне літо виходить на фінішну пряму. Останні дні липня погода мінялася практично щодня: дощі, грози, 30-градусна спека. Яка погода чекає на українців у серпні, розбирався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, практично по всій території України очікується малохмарна погода без опадів. Тільки на Західній Україні синоптики очікують дощі з грозами, які очікуються як днем, так і вночі. У центрі, на півночі і заході країни температура повітря вдень прогріється до 26-29 градусів, а вночі буде прохолодніше: 17-19 градусів вище нуля. Трохи тепліше в цей день буде на півдні та сході України: 29-31 градус тепла стовпчик термометра покаже вдень, а у нічний час доби температура опуститься на 10 градусів.

У четвер, 2 серпня, на заході буде сухо, опади перемістяться на схід України: дощитиме в Донецькій, Луганській і Харківській областях. В цілому ж температурна картина кардинально не зміниться: 29-30 градусів вдень і 20 вночі на півдні та сході країни і 26-29 вдень і 16-19 вночі на решті території України.

Дивіться також: На Тернопіль ринула злива з громом і блискавками: з'явилися моторошні фото і відео

Аналогічні температурні режими на території України синоптики прогнозують до кінця цього тижня, тут без сюрпризів. А ось ситуація з опадами змінюватиметься щодня: у п'ятницю, 3 серпня, дощитиме у Криму та Херсонської області. У суботу Крим продовжить заливати, а на сході буде сухо. У той же час незначні опади з грозами вже пройдуть по всій Західній Україні, в Київській та Чернігівській областях.

Прогноз погоди на середу, 1 серпня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на четвер, 2 серпня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п'ятницю, 3 серпня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 4 серпня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

За розрахунками синоптиків, середньомісячна температура у серпні триматиметься на рівні 20-25 градусів тепла, а в гірських районах України 17-18 градусів вище нуля, що на 2-2,5 градуси вище середніх багаторічних значень.

Дивіться також: Ураган в Києві розбив десятки автомобілів: нові моторошні фото і відео наслідків стихії

Як розповів "Апострофу" народний синоптик Леонід Горбань, в найближчі два тижні чекати прохолоди не варто.

"До 7 серпня погода буде практично без змін. А ось вже 7-9 серпня за моїми розрахунками буде дощ, який зменшить температуру на 4-5 градусів, не більше. Але, взагалі-то, серпень в моїх розрахунках не спекотний і таких температурних періодів як зараз вже не буде. Температура повітря поступово падатиме, а з 14 серпня очікується різке падіння температури і буде прохолодно", - резюмував Горбань.

Читайте також

Бензин в Україні злетить у ціні: в чому причина

Підвищення акцизів на пальне, яке пропонує уряд України, спричинить суттєве зростання цін, насамперед на бензин та дизель

Бластери проти "Цирконів": яка зброя краща за "Патріоти"

Зброя майбутнього у вигляді лазерів для України важлива, але зараз доведеться використати нинішню ППО

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців