RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Переломний момент: синоптики розповіли про погоду на тиждень в Україні

Синоптики не поспішають з песимістичними прогнозами

Синоптики не поспішають з песимістичними прогнозами Фото: УНІАН

Перший місяць календарної осені в самому розпалі, і українці вже відчули перше похолодання, діставши з шаф легкі куртки і светри. Втім, синоптики не поспішають з песимістичними прогнозами і чекають підвищення температури повітря. Якою буде погода цього тижня, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, у вівторок, 18 вересня, найтепліше буде на Закарпатті: 25-27 вище нуля вдень і 9-11 тепла вночі. Трохи прохолодніше на решті території Західної України, в центрі на півночі, сході та півдні: 21-24 градуси тепла вдень і 8-10 в нічний час доби. Правда, в деяких регіонах нічні показники температури опустяться до +7 в Чернівецькій області та навіть до +6 в Донецькій області.

У середу, 19 вересня, на території всієї Західної України трохи потеплішає: 25-27 градусів вище нуля стовпчик термометра покаже вдень і близько 10-11 вночі. На решті території України 23-25 тепла буде в денний час доби, і 10-12 в нічний.

Починаючи з четверга, 20 вересня, синоптики прогнозують потепління на фоні ясного безхмарного неба над усією Україною. Найтепліше вдень буде на Заході України: до 27 градусів вище нуля і 11-13 вночі. У центрі і на півдні країни трохи прохолодніше: 24-26 до заходу сонця, і 13-15 вночі. А ось в Криму, на півночі і сході України в цей день буде відносно прохолодно: 23-24 в денний час доби, а вночі стовпчик термометра покаже близько 12 градусів з позначкою "плюс".

У п'ятницю, 21 вересня, температурна картина залишиться незмінною: ясне небо, трохи тепліше на заході і трохи прохолодніше на решті території країни. Подібна погода за прогнозами синоптиків, буде спостерігатися і в суботу, 22 вересня. Але вже з неділі почне різко холоднішати: близько 20 градусів вище нуля очікується вдень і +10-13 вночі.

Прогноз погоди на понеділок, 17 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на вівторок, 18 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на середу, 19 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на четвер, 20 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п'ятницю, 21 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

У свою чергу, народний синоптик Леонід Горбань запевнив "Апостроф", що третій тиждень вересня стане переломним, і в Україну поступово почнуть приходити холоди.

"Включно по 24 вересня в моїх розрахунках опадів не передбачається, буде суха і ясна погода. З 25 вересня вже очікуються дощі. Температура буде на рівні 17-19 градусів вище нуля, в окремі дні близько 20-21 тепла. Починаючи з цього тижня, поступово ночі ставатимуть холоднішими: близько 7-8 градусів тепла. Така картина буде спостерігатися до кінця місяця", - розповів Леонід Горбань.

Читайте також

Бензин в Україні злетить у ціні: в чому причина

Підвищення акцизів на пальне, яке пропонує уряд України, спричинить суттєве зростання цін, насамперед на бензин та дизель

Бластери проти "Цирконів": яка зброя краща за "Патріоти"

Зброя майбутнього у вигляді лазерів для України важлива, але зараз доведеться використати нинішню ППО

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців