RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

На вихідних - тепло і мокро, а весь листопад нас чекають "гойдалки"

Синоптики розповіли про погоду на місяць

Синоптики розповіли про погоду на місяць Фото: Олександр Гончаров / Апостроф

Останній місяць календарної осені вже настав, однак температура повітря на території України все ще не дозволяє опускатися стовпчику термометра надто вже низько. Більш того, за прогнозами синоптиків, ще кілька днів теплої осені у українців є в запасі. Якою буде погода на найближчі вихідні, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними "Укргідрометцентру", в суботу, 3 листопада, над Україною очікується хмарне небо з проясненнями. Тільки у Волинській, Рівненській та Тернопільській областях вдень пройдуть дощі. На решті ж території країни буде сухо.

Найтепліше в цей день буде на Закарпатті. Там синоптики прогнозують від 18 до 20 тепла вдень і 8-10 вище нуля вночі. На решті території Західної України буде трохи прохолодніше: вдень стовпчик термометра тут підніметься до позначки 15-18 градусів тепла, а вночі впаде до 5-9 тепла. Така ж температурна картина очікується і на півдні країни, а ось на півночі, в центрі і на сході в цей день очікуються найсуворіші кліматичні умови, звичайно ж, у порівнянні з іншими областями. Денні температури тут триматимуться на рівні 11-13 градусів, нічні впадуть до 3-5 вище нуля, а в Луганській області вночі стовпчик термометра зупиниться на позначці компромісу між теплом і морозом і покаже 0 градусів.

У неділю, 4 листопада, половину території країни заллють дощі. Синоптики прогнозують опади на Західній Україні (крім Закарпаття та Волинської області), на півночі і частково в центрі і на сході: у Київській та Харківській областях. На півдні опадів не очікується.

Температура повітря в цей день підніметься до 18-20 градусів тепла вдень на Закарпатті, а вночі впаде до 8-10. На решті території Західної України і півдні країни будуть комфортні 12-14 градусів вище нуля вдень і менш комфортні 6-8 вночі. На півночі в центрі та на сході України очікується від 9 до 13 градусів тепла в денний час доби і 3-7 з позначкою «плюс» в нічний, а в Луганській області після заходу сонця знову близько нуля.

Прогноз погоди на п'ятницю, 02 листопада Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 03 листопада Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 04 листопада Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 05 листопада Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на вівторок, 06 листопада Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

Початок наступного робочого тижня, 5 і 6 листопада, пройде без опадів, проте температура повітря почне трохи падати і першими на собі цей процес відчують жителі східних і північних регіонів країни. Там денні показники температур не піднімуться вище 8-10 градусів тепла.

У листопаді-2018 синоптики прогнозують абсолютно типову для цього місяця погоду: середня місячна температура повітря складе 1-7 градусів тепла, що близько до середніх багаторічних значень. А ось перехід стовпчика термометра через 0 у бік негативних температур, почнеться з другої половини листопада.

Утім, народний синоптик Леонід Горбань запевнив "Апостроф", що в листопаді українцям варто чекати серйозних температурних гойдалок.

"З 1 по 7 листопада очікується плюсова температура. Денні показники будуть доходити до 10-12 градусів вище нуля, а нічні 5-7 градусів. З 7 по 9 листопада очікуються мінусові температури, але" мінус "буде не великий: 1-3 градуси. З 9 листопада і по 20 листопада, чотири рази стовпчик термометра перетне позначку в 0 градусів: 4 дня буде плюсова температура, 4 дня буде триматися "мінус", а потім знову "плюс". Але різниця температур буде не велика: від 1-3 морозу до 2-4 тепла. з 22 по 27 листопада зниження температури буде істотне: 9-14 морозу вночі, а останні 3 дні листопада знову буде плюсова температура", - резюмував Горбань.

Читайте також

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році

Національна гвардія України: служба з прицілом на "після перемоги"

Служба в Нацгвардії – найкращий варіант роботи для молоді після війни