RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Дощі і снігопади: синоптики розповіли про погоду на тиждень

Синоптики розповіли про погоду на наступний тиждень

Синоптики розповіли про погоду на наступний тиждень Фото: УНІАН

Старт першого місяця календарної зими вже встиг здивувати українців морозами, відлигою, снігопадами, сльотою. Однак на цьому грудневі сюрпризи не закінчуються, адже синоптики прогнозують опади та сніг по всій території країни. Якою буде погода в найближчі дні, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними "Укргідрометцентру", в неділю, 9 грудня, по всій території України очікуються опади. Тільки на заході і півдні країни пройдуть дощі, а в центрі, на півночі і сході очікується мокрий сніг.

Температура повітря в цей день на півночі, сході та в центрі в денний час доби становитиме від 1 до 3 градусів тепла, а вночі від 1 до 5 градусів морозу. Трохи тепліше буде на території Західної України: від 3 до 5 з позначкою "плюс" днем і від 1 тепла до 1 морозу вночі. А ось на Півдні України синоптики очікують найвищі показники температури: від 4 до 7 тепла вдень (а в Криму і до +9) і 2-4 вище нуля стовпчик термометра покаже в нічний час доби.

Початок нового робочого тижня особливо не змінить температурну картину: в денний час доби морозних температур не очікується в жодному регіоні України, а ось невеликий "мінус" (1-3 градуси) стовпчики термометра покажуть на сході, заході, півночі та в центрі країни.

Крім того, опади у вигляді дощу і мокрого снігу очікуються в усіх регіонах України крім Миколаївської та Одеської областей.

Прогноз погоди на неділю, 9 грудня 2018 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 10 грудня 2018 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на вівторок, 11 грудня 2018 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на середу, 12 грудня 2018 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на четвер, 13 грудня 2018 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

У вівторок, 11 грудня, рясні снігопади і дощі пройдуть на півночі, сході та півдні країни. На території Західної України і в центрі також очікуються снігопади, але не такі рясні.

Температура повітря в цей день на заході, півночі та в центрі України складе від 0 до 2 тепла в денний час доби і 1-3 морозу вночі. На сході і півдні країни синоптики прогнозують теплішу погоду: 3-5 градусів з позначкою "плюс" стовпчики термометрів покажуть днем, і від 0 до 2 тепла вночі.

У середу, 12 грудня, температурна картина не зміниться, а країну продовжать заливати дощі з мокрим снігом. При цьому, найрясніші снігопади очікуються на сході, півночі та в центрі України.

Тільки в четвер, 13 грудня, синоптики очікують невелике прояснення неба на півдні і в центрі України, але вже з п'ятниці, 14 грудня, і до кінця тижня, снігопади і дощі продовжать заливати всю територію країни.

Читайте також

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію

Лазерна зброя в Україні: чи допоможе ЗСУ "вогонь дракона"

Прототип лазерної зброї може незабаром опинитися в Україні