RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Відлига зі снігом: з якою погодою в Україну прийде католицьке Різдво

Синоптики розповіли про погоду на прийдешні вихідні і католицьке Різдво

Синоптики розповіли про погоду на прийдешні вихідні і католицьке Різдво Фото: УНІАН

З 23 по 25 грудня в Україні будуть останні в цьому році затяжні вихідні - Різдво, яке святкують християни західного обряду. Кілька днів вихідних - цілком вдалий час, щоб провести останні приготування до Нового року. Чи не зіпсується чи погода в ці дні, розбирався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, в суботу, 22 грудня, на всій території країни, крім Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, очікується дощова погода з поривами мокрого снігу. З цього ж дня починається період відлиги, оскільки денні "плюсові" температури встановляться на всій території України.

Найтепліше буде на півдні країни - від 3 до 5, а в Криму і до 9 градусів тепла вдень і від 2 морозу до 2 тепла вночі. Трохи прохолодніше буде на території Західної України: від 2 до 6 тепла в денний час доби і 1-3 морозу після заходу сонця. У центрі і на півночі країни буде 1-3 тепла вдень і стільки ж градусів, але з позначкою "мінус", стовпчики термометра покажуть уночі. Найпрохолодніше в цей день буде на сході: від 0 до 2 градусів тепла в денний час доби і 1-4 морозу в нічний.

У неділю, 23 грудня, температурна картина помітно не зміниться, лише на сході трохи потеплішає: до 2-4 тепла вдень і 1 градусу морозу вночі, а на заході країни стовпчик термометра навпаки покаже до 3-5 градусів, але з відміткою "плюс" . Дощ і мокрий сніг будуть головними супутниками неділі практично по всій території України, і тільки в Миколаївській і Одеській областях, за прогнозами синоптиків, як і раніше сухо.

Прогноз погоди на суботу, 23 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 24 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 25 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на вівторок, 26 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на середу, 27 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

З понеділка, 24 грудня, температура повітря знову почне поступово опускатися. На півдні температура впаде - від 4 тепла до 1 морозу вдень до 2-4 градусів з позначкою "мінус" вночі. У центрі і на сході країни стовпчики термометрів покажуть 1-3 нижче нуля в денний час доби і стільки ж після заходу сонця. На заході денні температури коливатимуться в межах від 0 до 3 морозу і такими ж очікуються нічні температури. Найпрохолодніше буде на півночі країни: 2-4 градуси з позначкою "мінус" як вдень, так і вночі.

Крім того, дощі і мокрий сніг в понеділок пройдуть по всій території України.

У вівторок, 25 грудня, температурна картина дня залишиться незмінною, а ось вночі стовпчики термометра опустяться до 5-8 градусів морозу на півночі, в центрі та на сході України, на решті ж території країни: відносно комфортні нічні 1-3 градуси з позначкою "мінус". Сніг в цей день продовжить засипати практично всі регіони України, окрім Одеської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей. До кінця тижня, за прогнозами синоптиків, температура повітря знову впаде до 5-7 градусів нижче нуля.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

У Великодні вихідні погода в Україні буде помірною - сильна спека спаде, і в багатьох областях пройдуть дощі, місцями грози

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торгівля вживаними автомобілями в Україні через автосалони допоможе спростити процедури, але машини швидше за все подорожчають