RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Дід Мороз розтане: якою буде погода в новорічну ніч

Синоптики розповіли про погоду на Новий рік

Синоптики розповіли про погоду на Новий рік Фото: Олександр Гончаров / Апостроф

До нового року залишаються лічені дні, проте погода за вікном, з відлигою та дощами, більше нагадує ранню весну, ніж розпал зимового сезону. Але синоптики запевняють, що незабаром українців все ж чекає "мінус", хоч і незначний. Якою буде погода на ці вихідні і в ніч з 31 грудня на 1 січня, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, в суботу, 29 грудня, на всій території України, крім східних і північних областей очікується мокрий сніг з дощем.

Найпрохолодніше у цей день буде на сході країни: від 4 до 8 градусів нижче нуля вдень і близько 10 морозу стовпчики термометра покажуть уночі. Правда, в Донецькій області вдень очікується всього від 1 до 3 градусів морозу в денний час доби і 3-5 в нічний.

Трохи тепліше буде на півночі України: 3-7 градусів з позначкою "мінус" стовпчики термометра покажуть вдень і 6-8 після заходу сонця. На заході і в центрі країни в суботу очікується лише невеликий денний "мінус": 1 градус морозу, який протягом дня перейде в 1 градус тепла, а вночі лише злегка підморозить до 1-3 градусів.

Найтепліше буде на півдні України та Закарпатті: від 2 до 4 тепла в денний час доби і 1 градус морозу в нічний, а в Криму стовпчики термометра покажуть від 3 до 6 градусів з позначкою "плюс".

У неділю, 30 грудня, опади покинуть південні і центральні регіони України. Однак на півночі і заході країни, за прогнозами синоптиків, очікується мокрий сніг з дощем.

На заході в центрі і півночі країни температурна картина залишиться незмінною, а ось на півдні трохи похолодає вдень - до 1 градуса морозу. Вночі стовпчик термометра тут покаже 2-4 градуси нижче нуля. Прохолодніше стане і на сході, правда, тільки в нічний час доби: температура повітря впаде до 10-13 морозу.

У понеділок, 31 грудня, захід, північ, центр країни і Одеську область продовжать атакувати снігу і дощі. На решті території Південної України і в східних регіонах буде сухо і навіть в окремі години сонячно.

У цей святковий день від 2 до 6 морозу в денний час доби стовпчики термометра покажу на сході і півночі України, а ось після заходу сонця доведеться утеплятися: 10-12 градусів нижче нуля. На решті території країни температура буде "скакати" від 1-2 градусів тепла до 1 градуса морозу. Такі ж температури будуть спостерігатися і в нічний час.

Прогноз погоди на суботу, 29 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 30 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 31 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на вівторок, 01 січня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на середу, 02 січня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

У вівторок, 1 січня, температурна картина не зміниться, лише на Закарпатті відступлять дощі. На півдні і сході очікується суха погода, а ось захід, північ і центр країни засипатиме сніг.

Як розповіла "Апострофу" синоптик Наталія Діденко, в новорічну ніч істотних морозів варто очікувати тільки на північному сході України.

"За попередніми прогнозами, в більшості областей України вночі, 1 січня, буде переважно морозна температура повітря. Складно сказати, що будуть сильні морози, але стовпчики термометрів будуть в межах від 2 до 8 градусів морозу, а на північному сході (Сумська область, частина Луганської, Чернігівської) навіть є ймовірність 10-15 градусів морозу. На півдні України буде тепліше: близько нуля або невеликий "мінус". Місцями по країні пройде невеликий сніг. Найімовірніше, в новорічну ніч сніг пройде на півночі, заході і в центральних областях України. Але це буде невеликий сніг. На території південних і східних областей істотні опади малоймовірні. Ну і, звичайно ж, не забуваємо про ожеледь на дорогах", - резюмувала синоптик.

Читайте також

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році

Національна гвардія України: служба з прицілом на "після перемоги"

Служба в Нацгвардії – найкращий варіант роботи для молоді після війни