RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Немов небо прорвало: синоптики розповіли про погоду на тиждень

Прогноз погоди в Україні на 19-24 березня

Прогноз погоди в Україні на 19-24 березня Фото: GettyImages

Екватор першого місяця календарної весни вже пройдено, проте стабільного потепління і ясного неба над територією України все ще не спостерігається. Втім, синоптики запевняють, що погода на поточному тижні буде досить комфортною, хоча і дощовою. Що країні обіцяють синоптики, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, у вівторок, 19 березня, на території Західної України і на півночі країни очікуються опади. Правда, на заході дощі будуть слабкі, а ось на півночі - більш рясні.

Найтепліше в цей день буде на півдні, сході та в центрі України. У цих регіонах вдень стовпчики термометрів покажуть від 10 до 13 градусів тепла, а вночі температура повітря різко впаде: до 1-4 градусів тепла на півдні і в центрі, і навіть до 2 градусів морозу на сході.

прогноз погоды на 19 марта
1 / 1
прогноз погоды на 20 марта
1 / 1
прогноз погоды на 21 марта
1 / 1
прогноз погоды на 22 марта
1 / 1
прогноз погоды на 23 марта
1 / 1

На півночі України 19 березня буде набагато прохолодніше: 8-10 градусів з позначкою "плюс" в денний час доби і близько 3-5 тепла - після заходу сонця.

Найпрохолодніше в цей день буде на Західній Україні: від 6 до 8 тепла стовпчики термометрів покажуть в денний час доби і 2-5 градусів з позначкою "плюс" можна буде спостерігати вночі.

У середу, 20 березня, температурна картина кардинально не зміниться, лише на заході країни денні температури зростуть на 1-2 градуси, на решті ж території України - без різких коливань температури. А ось опади у цей день не турбуватимуть країну: ясне та сонячне небо синоптики прогнозують над усією Україною.

Читайте: З надіями на тепло: синоптики розповіли, якою буде весна

У четвер, 21 березня, збережеться сонячна і суха погода, лише на Західній Україні, крім Закарпаття, цілий день небо буде затягнуте хмарами, проте дощі вони не принесуть.

У цей день денна температура на сході країни трохи впаде: стовпчики термометра покажуть від 5 до 8 градусів з позначкою "плюс". А ось нічного "мінуса" вже не буде: мінімальна температура вночі на сході сягатиме 1-2 градусів тепла.

Трохи похолодає вдень на півдні та в центрі України: від 8 до 11 градусів тепла в цих регіонах буде вдень і 1-4 градуси з позначкою "плюс" стовпчики термометрів покажуть уночі. А ось на півночі і заході країни, навпаки, потеплішає. Тут денна температура повітря встановиться на рівні 9-11 градусів тепла, а нічна – впаде до нуля.

Кінець робочого тижня синоптики прогнозують дощовим. Опади оминуть тільки південні регіони країни і Запорізьку області, на решті ж території України очікуються дощі, правда, не дуже рясні.

В цей день практично по всій території України встановиться єдина температура повітря: від 7 до 10 градусів тепла вдень і 1-3 градуси з позначкою "плюс" стовпчики термометра покажуть в нічний час доби. Тільки на півдні трошки тепліше: 9-11 тепла синоптики очікують тут вдень і 2-4 градуси тепла - вночі.

Вихідні ж синоптики обіцяють українцям досить теплі: температура близько 10-12 градусів вище нуля буде триматися на всій території країни, однак в ці дні можливі опади.

Читайте також

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів