RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Теплий весняний екватор: синоптики дали прогноз на тиждень

Прогноз погоди на 9 - 14 квітня

Прогноз погоди на 9 - 14 квітня Фото: Олександр Гончаров / Апостроф

Календарна весна наближається до екватора, відповідно і температура повітря продовжує зростати, радуючи українців по-справжньому весняною погодою. Правда, синоптики закликають не поспішати з оптимізмом, адже разом з теплом в Україну прийдуть і опади практично по всій території країни. Якою ж буде погода цього тижня, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 9 квітня, на території Західної України і півночі країни очікуються дощі. Втім, опади будуть не дуже великими. В інших же регіонах країни буде сухо, але хмарно.

На цьому метеорологічні засмучення українців закінчуються, адже температура повітря обіцяє бути в цей день більш ніж комфортною. Так, найтепліше буде на півдні країни та Закарпатті: стовпчики термометра вдень в цих регіонах покажуть від 18 до 20 градусів тепла, а в нічний час доби від 7 до 9 з відміткою "плюс". На півночі, сході і в центрі трохи прохолодніше, але не суттєво: +16-18 градусів у денний час доби і на 10 градусів прохолодніше вночі.

У середу, 10 квітня, опади залишать захід і північ України і перемістяться в центральні і південні регіони країни, правда, в Криму буде сухо.

Прогноз погоды на 9 апреля
1 / 1
Прогноз погоды на 10 апреля
1 / 1
Прогноз погоды на 11 апреля
1 / 1
Прогноз погоды на 12 апреля
1 / 1
Прогноз погоды на 13 апреля
1 / 1

Також в цей день буде трішки холодніше. Найпрохолодніше буде на заході країни: від 12 до 14 градусів тепла вдень і 5-7 в нічний час доби. Однак на Закарпатті та півдні України трохи тепліше: 15-17 тепла в денний час доби і 7-9 після заходу сонця.

На півночі в центрі та на сході країни в цей день стовпчики термометрів покажуть від 16 до 19 градусів з позначкою "плюс", а вночі температура повітря трохи впаде і буде триматися на рівні 6-8 тепла.

У четвер, 11 квітня, дощі накриють практично всю територію країни, при цьому синоптики прогнозують, що опади очікуються як вдень, так і вночі. Сухо буде тільки на півдні країни і в Запорізькій області.

На тлі дощів, температура повітря впаде ще на кілька градусів. Так, на заході варто очікувати від 10 до 12 градусів тепла вдень і 4-6 - у нічний час доби. Жителям Закарпаття та центральних регіонів України буде трохи комфортніше: від 12 до 15 тепла у денний час доби і +6 в нічний.

На півночі України стовпчики термометрів вдень покажуть від 11 до 13 тепла, а вночі близько 4-6 градусів з позначкою "плюс". Найтепліше в цей день буде на півдні та сході країни: +14-17 вдень і 6-8 градусів тепла в нічний час доби.

В останній день робочого тижня, 12 квітня, температурна картина залишиться незмінною, а ось прогноз щодо опадів знову здивує. Цього разу дощі очікуються на заході і сході країни, при цьому, на території Західної України синоптики прогнозують сильні опади як вдень, так і вночі, а на сході нетривалі дощі тільки у денний час доби.

У суботу, 13 квітня, велика ймовірність опадів буде зберігатися на заході, півдні, в центрі та на сході України, а на півночі буде сухо, але хмарно. Близько 12 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть на території Західної України і півночі країни, в інших же регіонах синоптики прогнозують комфортні 15-17 градусів з позначкою "плюс".

Неділя, 14 квітня, очікується досить похмурою і прохолодною: близько 10-11 тепла очікується на заході, півночі, сході і в центрі і +15-16 - у південних регіонах України.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто