RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Захоплення Києва - це стратегічно дуже вигідна мета для Путіна, - генерал

З'явився новий напрямок, звідки російські війська можуть загрожувати Україні

З'явився новий напрямок, звідки російські війська можуть загрожувати Україні Фото: UNIAN

Росія перемістила до кордону з Україною додаткову батальйонну тактичну групу своїх військ. В ексклюзивному інтерв'ю "Апострофу" колишній заступник начальника Генштабу Збройних сил України генерал-лейтенант ІГОР РОМАНЕНКО оцінив масштаби загрози, що нависла над нашою державою та розповів, з якого напрямку варто чекати удару.

У позаминулому році РФ готувала 250-тисячне угруповання військ та проводила навчання, а для початку широкомасштабної війни їм потрібно від 240 тисяч військ. У минулому році вони посилили своє угруповання за рахунок заведення додаткових військ у Білорусь. Тобто ще з’явився ще один напрям, звідки можлива загроза для України – це північ.

Читайте: Скільки Росії потрібно часу для початку масштабної війни проти України: тривожний прогноз

В Білорусі вони формують спільну систему ППО, щоб заводити туди більш досконалу техніку, розширювати поле повітряної розвідки, тощо. А вже виглядом ППО вони завели у Білорусь все, що їм потрібно. Потім вони війська частково вивели, але озброєння там залишилося. Коли буде потреба, то росіяни швидко наростять свої війська, які вже там присутні.

Якщо ж Збройні сили Білорусі, то вони організують коридор, через який проводитимуть необхідні сили для нанесення удару по Україні. Адже саме з півночі найкоротший шлях до Києва. Зрозуміло, що захоплення Києва – це важка, але стратегічно дуже вигідна мета.

Який момент може бути найбільш вдалим для початку наступу? Це ситуація в Україні, яка може змінитися за рахунок серйозної дестабілізації всередині країни. Вони можуть використати те, що країна наче розділена: прийде один президент – буде незадоволена половина, що голосувала за іншого; прийде інший – буде частина невдоволених громадян, що підтримала свого кандидата. Це може призвести до заворушень, і тут росіяни можуть втрутитися з лозунгами, що треба рятувати російськомовне населення, і почнуть заводити свої війська.

Повну версію інтерв'ю читайте тут: У Путіна продумали, як нанести удар по Києву, йому потрібно 2-4 тижні - генерал Ігор Романенко

Читайте також

Друга битва за Харків буде переломною - ветеран україно-російської війни

Ветеран війни з Харкова розповів про ситуацію в місті і настрої харків'ян перед новою загрозою зі сходу

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію