RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Сюрприз на Великдень: синоптики розповіли про погоду на тиждень

Прогноз погоди на 23 - 30 квітня

Прогноз погоди на 23 - 30 квітня Фото: pixabay.com

Кінець квітня виявився помірно теплим, але дощовим. За прогнозами синоптиків, останній тиждень другого місяця весни не збентежить українців різкою зміною погоди, а температура повітря щодня зростатиме. Правда, дощі залишатимуться супутником потепління. Якою буде погода цього тижня і на Великдень, дізнавався "Апостроф".

За даними "Укргідрометцентру" у вівторок, 23 квітня, по всій території країни очікується суха і сонячна погода.

Стовпчики термометрів покажуть від 16 до 19 градусів з позначкою "плюс". Тільки у Київській області та на Закарпатті синоптики прогнозують до 20 градусів тепла. Вночі очікується від 2 до 5 градусів тепла, тільки на сході країни в Луганській області ще збережеться нічний "мінус".

Різке потепління почнеться вже в середу, 24 квітня. Практично у всіх регіонах країни вдень буде від 19 до 21 градуса тепла, а після заходу сонця стовпчики термометрів покажуть 5-8 градусів з позначкою "плюс". В Одеській області і Криму температурна картина відрізнятиметься: тут синоптики очікують від 15 до 18 градусів тепла вдень і 5-7 вночі.

У цей день небо над країною затягне хмарами, але опадів не очікується. Тільки на Закарпатті можливі короткочасні дощі з грозами.

У четвер, 25 квітня, температурна картина практично не зміниться: стабільні 19-21 градусів тепла вдень і 5-8 вночі спостерігатимуться по всій території країни, тільки в Криму і Одеській області очікується на 2-3 градуси холодніше. А ось на Закарпатті синоптики прогнозують вже літні температури: дощі в цьому регіоні припиняться, а стовпчики термометрів вдень покажуть від 23 до 25 градусів з позначкою "плюс", і близько 10 тепла в нічний час доби.

Прогноз погоди на 23 квітня
1 / 1
Прогноз погоди на 24 квітня
1 / 1
Прогноз погоди на 25 квітня
1 / 1
Прогноз погоди на 26 квітня
1 / 1
Прогноз погоди на 27 квітня
1 / 1

На п'ятницю, 26 квітня, прогнози синоптиків ще більш оптимістичні. На півдні, сході та півночі країни вдень очікується від 20 до 22 градусів тепла, а вночі від 8 до 10. У центрі і на заході України вдень стовпчики термометрів "доповзуть" до позначки в 23 градуси тепла, а після заходу сонця покажуть комфортні 8-10 градусів з позначкою "плюс". На Закарпатті потеплішає ще значніше: вдень тут очікується від 23 до 25 тепла, а вночі близько 12 градусів. При цьому опадів синоптики не прогнозують.

У суботу, 27 квітня, температурна картина залишиться аналогічною, а ось ситуація з опадами зміниться. На півдні, сході, півночі і в центрі очікується хмарна, але суха погода, а на території Західної України пройдуть короткочасні дощі.

У неділю, 28 квітня, на півдні, сході, півночі і в центрі країни збережуться весняно-літні температури: від 20 до 23 градусів з позначкою "плюс", а ось на заході України очікується несуттєве, але все ж похолодання. Стовпчики термометрів у цьому регіоні покажуть від 17 до 19 градусів вище нуля. Крім того, в неділю на заході країни синоптики не виключають опади. Аналогічна метеокартина збережеться в Україні і в понеділок, 29 квітня.

До речі, як розповів "Апострофу" заступник директора "Укргідрометцентру" Анатолій Прокопенко, одразу після Пасхи температура повітря почне падати.

"У найближчі дні температура повітря зростатиме по всій території України і підвищиться до 17-22 градусів. Невеликі опади очікуються лише в західних областях. А ось з 29 квітня по 1 травня очікується, що атмосферний фронт пройде по всій території України, і будуть невеликі грозові опади. З проходженням цього атмосферного фронту температура повітря дещо знизиться, на 2-4 градуси, але це не суттєво", - пояснив Прокопенко.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто