RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Мокра спека: синоптики попередили про примхи погоди на тиждень

Прогноз погоди на 4 - 8 червня

Прогноз погоди на 4 - 8 червня Фото: pixabay.com

Високі температури повітря вже давно встановилися на території України, стрімко наближаючись до 30 градусів у денний час доби. Втім, за прогнозами синоптиків, літню спеку урівноважать дощі з грозами, які очікуються практично у всіх регіонах країни. Якою буде погода в найближчий тиждень, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, у вівторок, 4 червня, на всій території України очікуються дощі та грози. При цьому, температура повітря в цей день буде високою.

Так, на півдні та сході вдень стовпчики термометрів покажуть від 27 до 30 градусів тепла, а вночі +15-19.

У центрі і на півночі буде трохи прохолодніше: від 25 до 27 градусів тепла вдень і від 14 до 18 після заходу сонця. Найсвіжіше у вівторок буде на Заході країни: від 23 до 26 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть вдень і +12-15 у нічний час доби.

У середу, 5 червня, ні температурна картина, ні ситуація з опадами не зміняться: усі регіони України, як і раніше, будуть мокнути від короткочасних грозових дощів.

У четвер, 6 червня, короткочасні і не рясні дощі очікуються по всій правобережній частині України, а ось на лівобережжі буде сухо і без опадів.

Крім того, температури повітря впадуть на кілька градусів. На сході, півночі в центрі і півдні стовпчики термометрів вдень покажуть від 26 до 28 градусів з позначкою "плюс", а вночі від 15 до 18 градусів тепла. Традиційно трохи прохолодніше на Західній Україні: + 24-26 вдень і 13-15 градусів тепла після заходу сонця.

Прогноз погоди на 4 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 5 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 6 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 7 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 8 червня
1 / 1

У п'ятницю, 7 червня, температурні показники залишаться такими ж, а ось ситуація з опадами дещо зміниться. Сухо буде тільки на сході, півночі України та в Криму. На решті території країни очікуються короткочасні дощі.

За прогнозами синоптиків, червень-2019 буде більш спекотним, ніж зазвичай. Так, якщо середньомісячні температури в червні в Україні становлять від 16 до 21 градусів тепла, то в цьому році варто очікувати середньомісячних температур в межах 18-22 градусів з позначкою "плюс".

"Короткочасні грозові дощі очікуються по всій території України. При грозах будуть пориви вітру 15-20 метрів в секунду. У центральних і південних областях опади можуть супроводжуватися градом, - розповів "Апострофу" начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Владислав Білик. - Температура істотно не зміниться: денні показники будуть на рівні 25 до 30 градусів тепла, а на півдні і до 33 градусів може прогрітися повітря. На заході України трохи прохолодніше: від 23 до 28 градусів. Нічні температури встановляться в межах 13-18 градусів тепла".

Читайте також

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу

Через нестачу фінансування у нас проблеми з пораненими – воєнний хірург

Як забезпечується медицина у ЗСУ, чого вистачає, а чого потребують наші воїни - в інтерв'ю воєнний хірурга