RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Справжня спека, але з грозами: синоптики дали прогноз на вихідні

Прогноз погоди на 8 - 12 червня

Прогноз погоди на 8 - 12 червня Фото: pixabay.com

Незважаючи на майже 30-градусну спеку, грозові дощі продовжують поливати практично всі регіони України. За прогнозами синоптиків, така метеоситуація збережеться і найближчими вихідними, проте на початку нового тижня все різко зміниться. Якою буде погода на вихідні, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у суботу, 8 червня, сухо буде тільки на сході України. На півдні, півночі, заході і в центрі країни синоптики прогнозують дощі з грозами.

Втім, в цей день температура повітря обіцяє бути досить високою: на півдні, сході, півночі і в центрі очікується вдень від 27 до 30 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів впадуть до комфортних +16-20 градусів.

Трохи прохолодніше в суботу буде на заході: від 22 до 25 градусів тепла стовпчики термометра покажуть вдень, а вночі очікується 16-18 градусів з позначкою "плюс". Правда, на Закарпатті погода буде відрізнятися: до +30 тут буде вдень і близько 16-18 тепла після заходу сонця.

У неділю, 9 червня, ситуація з опадами залишиться незмінною: сухо буде на сході, а грозові дощі пройдуть на решті території України.

Температурних сюрпризів теж чекати не варто: від 27 до 30 тепла вдень і +18-20 вночі буде на півночі, півдні, сході, в центрі і на Закарпатті. На Західній Україні традиційно прохолодніше: 22-25 тепла вдень і комфортні 16-18 після заходу сонця.

Погода на 8 червня
1 / 1
Погода на 9 червня
1 / 1
Погода на 10 червня
1 / 1
Погода на 11 червня
1 / 1
Погода на 12 червня
1 / 1

А ось з понеділка, 10 червня, погода зміниться. Дощова ситуація збережеться на заході (крім Закарпаття), а також півночі країни. Тут очікуються короткочасні дощі з грозами. На сході, півдні і в центрі буде сухо.

Зросте і температура повітря: від 28 до 33 градусів тепла повітря прогріється вдень на півдні та сході України, а вночі стовпчики термометрів опустяться до +18-20. Втім, скаржитися на спеку поки ще рано, адже абсолютний максимум червневих температур в Україні був зафіксований на позначці "+39".

У центрі і на півночі буде трохи прохолодніше: 28-30 градусів з позначкою "плюс" стовпчики термометрів покажуть вдень і 16-18 тепла у нічний час доби. Зросте температура повітря і на Західній Україні: від 27 до 29 градусів тепла варто очікувати вдень і 13-16 градусів вище нуля після заходу сонця.

Починаючи з вівторка, 11 червня, небо над Україною буде безхмарним: синоптики не очікують в цей день опадів по всій території країни. Незначна хмарність буде спостерігатися в окремих областях, проте на більшості території варто очікувати абсолютно ясної погоди. Температурна картина залишиться незмінною: до 33 градусів тепла на півдні і сході і близько 28-30 градусів з позначкою "плюс" в центрі, півночі та заході країни.

"8 і 9 червня в Україні буде нестабільна погода: в західних областях пройдуть короткочасні дощі та грози. При грозах можливе шквальне посилення вітру, сильні зливи і навіть град. Варто бути дуже обережними, адже навіть невеликий дощ може моментально перетворитися на сильну зливу, - розповіла "Апострофу" синоптик Наталія Діденко. - Опади також поширяться на Житомирську область, Вінницьку. Також є ймовірність короткочасних дощів у Одеській, Миколаївській, Черкаській областях та в районі Кропивницького. у суботу також дощі можливі і в Харківській області, але тільки 8 червня. У східних областях, більшості центральних, Запорізькій області, Криму і Херсонської області істотні опади малоймовірні".

За словами Діденко, незважаючи на дощі, в Україні буде спека.

"Температура повітря в ці дні в Україні буде високою, справжня спека: +27-33 градуси. У Києві і в суботу, і в неділю зберігається ймовірність короткочасних дощів з грозою, але й сонця вистачатиме. Максимальна температура повітря в столиці очікується на рівні 28-30 градусів тепла", - резюмувала синоптик.

Читайте також

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році

Національна гвардія України: служба з прицілом на "після перемоги"

Служба в Нацгвардії – найкращий варіант роботи для молоді після війни

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств