RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Сонце підсмажить небеса: синоптики розповіли про погоду на вихідні

Найближчими днями спека не спаде

Найближчими днями спека не спаде Фото: pixabay.com

В Україні продовжують панувати високі температури повітря. У найближчі дні, за прогнозами синоптиків, в країні збережуться середні денні температури на рівні + 30 градусів, а західні території накриють зливи. Якою буде погода вже на цих вихідних, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, в суботу, 22 червня, на Західну Україну обрушаться дощі з грозами. При цьому, якщо в більшості західних регіонів опади носитимуть короткочасний характер, то в Івано-Франківській, Волинській та Чернівецькій областях дощі обіцяють, як вдень, так і вночі. На решті території країни збережеться суха погода.

Найтепліше буде на півдні, півночі та сході України: від +32 до +34 вдень і близько 18-20 градусів вище нуля вночі. На півдні стовпчики термометрів покажуть +20 - 23 градусів. В центрі трохи прохолодніше: вдень повітря прогріється до 30 до 32 градусів, а вночі температура впаде до 18-19 градусів тепла.

Найпрохолодніше в суботу буде на заході країни: від 25 до 28 градусів тепла вдень і близько 16-19 після заходу сонця.

У неділю, 23 червня, температура повітря на півночі, півдні, сході та в центрі України підніметься до 31 - 34 градусів тепла вдень, а з настанням темряви стовпчики термометра покажуть +18-+21.

Прогноз погоди на 22 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 23 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 24 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 25 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 26 червня
1 / 1

А ось на Західній Україні вдень варто очікувати від 25 до 27 градусів з плюсом (крім Закарпаття, де буде триматися температура +29), а після заходу сонця повітря охолоне до 15-17 градусів тепла.

Крім того, в цей день захід України накриють потужні рясні дощі з грозами. На решті ж території буде спостерігатися хмарна, але суха погода.

Очікувати кардинальної зміни метеоситуації з початком нового та останнього тижня червня не доводиться. За прогнозами Гідрометцентру, температура на рівні +30 градусів буде зберігатися протягом усього наступного тижня на більшій частині території країни. Тільки на заході буде трохи прохолодніше: 25-28 градусів з позначкою "плюс".

Водночас, як повідомив "Апострофу" народний синоптик Леонід Горбань, подібні температури, з різницею в пару градусів, спостерігатимуться весь липень і частину серпня.

"Ця спека, яку ми відчуваємо зараз, закінчиться тільки 15 серпня", - зазначив Горбань.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами